TOKER’DEN YÜKSEL’E CEVAP, 'HAVANDA SU DÖVÜYOR'

Millet İttifakı’nın ortakları CHP ile İYİ Parti arasındaki fotoğraf krizi devam ediyor. İYİ Partili Yüksel’e cevap veren Toker, “Masumane bir resimle oluşturulan gündem, üzülerek söylemem gerekir ki havanda su dövmektir” dedi. Meh

SİYASET 5.07.2019 10:18:46 0
TOKER’DEN YÜKSEL’E CEVAP,

 

 

GAZİPAŞA’DA Millet İttifakı’nın ortakları CHP ile İYİ Parti arasındaki fotoğraf krizi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, İYİ Partili Mehmet Yüksel’in açıklamalarına cevap verdi. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Yüksel, belediyeye geri alınan 19 işçiyle çekilen fotoğrafta İYİ Partili hiç kimsenin olmamasından yakınmış ve CHP’li Toker’in fotoğrafta olmasına tepki göstermişti. Dün, Gazipaşa gündemine bomba gibi düşen açıklamalara cevap veren Toker, Mehmet Yüksel’in yaptığı açıklamalara üzüldüğünü dile getirdi.

 

“GAZİPAŞA HALKI BENİ KENDİNDEN BİRİ OLARAK KABUL ETTİ”

 

Konu hakkında konuşan Toker, “Belediyemiz önünde çekilen toplu fotoğraf nedeniyle  04.07.2019 perşembe gününe ait Gazipaşa yerel  gazetelerinde çıkan haberlerde şahsımla ilgili yapılan beyanatlar ve yorumlarla ilgili açıklama yapmam gereği duydum. Ben 1985 yılının mayıs ayında Gazipaşa Kadastro Müdürlüğü’ne teknisyen olarak atandım ve çalışmaya başladım. 1999 yılı ekim ayına kadar aralıksız olarak Gazipaşa’da birçok mahalle  ve köyde mülkiyet çalışması yaptım. Daha sonra görevlerimde yükselmeler nedeni ile çeşitli illerde görev aldıktan sonra haziran 2011 yılında Gazipaşa Belediyesi’ne imar müdürü olarak geldim. Bu görevim, emekliliğe zorlandığım şubat 2015 tarihine kadar  sürdü. Bu süre zarfında devamlı olarak tarafsız ve adaletli bir şekilde Gazipaşa halkına hizmet ettim. Bu hizmetlerimden dolayı da Gazipaşa halkı beni kendinden biri olarak kabul etmiştir” dedi.

 

“HATIRLATANLARIN CANI SAĞ OLSUN”

 

Anamurlularla yapılan toplantının kendisini üzdüğü söyleyen Toker, kendisine yapılan yapıcı eleştirilere açık olduğunu söyledi. Mehmet Yüksel’in Anamurlular toplantısını hatırlatmasına, “Hatırlatanların canları sağ olsun” diyerek tepki veren Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, “Emeklilik hayatımın ilk günlerinde, halen üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum ve bu güne kadar da partim tarafından verilen bütün görevleri eksiksiz yaptım. Belediyemizde başkan yardımcısı görevim nedeni ile hizmet makamı olduğundan daima eleştirilecek bir görev yapmaktayız. Onur, şeref ve haysiyetimiz dışında her türlü eleştiriye açık olduğumu, yapıcı bütün eleştirilerden ders çıkaracağımı açıkça belirtirim. Seçim çalışmaları sırasında Gazipaşa’da oturan Anamurlu hemşerilerimle  kaynaşabilmek adına  bir toplantı düzenlenmesini arzu ettim. Bir çok hemşerime gerek şifahen ve gerekse telefonla ulaşarak davet ettik. Ancak hemşerilerimin kendi takdirleri doğrultusunda istenilen katılım sağlanamamıştır. Bu benim başarısızlığım olabilir, hemşehrilerim tarafından takdir de görmemiş olabilirim, bu üzüntüyü toplantı gecesi yaşadım,ancak unutmuştum ama hatırlatanların canları sağ olsun” dedi.

 

“SİYASİ BİR RESİM DEĞİLDİR”

 

Çekilen resmin siyasi bir resim olmadığını vurgulayan Toker açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Ben hiç bir zaman Gazipaşa’da oturan Anamurlu hemşehrilerimin desteği ile bu işlere girişmedim, sadece ve sadece Gazipaşa halkına güvenerek onların destek ve güvenleri sayesinde meclis üyeliğine başvurdum. Milletimin onurlu desteği ile  sayın başkanım Mehmet Ali Beyin güveni ile bu yerlerdeyim. Aynı şevk ve heyecanla Gazipaşa halkına hizmet etmeye çalışıyorum.

 

Masumane bir resimle oluşturulan gündem, üzülerek söylemem gerekir ki havanda su dövmektir.Bu resimde Durmuş Ali Toker neden var da Sayın Ahmet Kalaycı yok? Öncelikle oluşan bu resim anlık verilen bir karar sonrası oluşmuş bir fotoğraf karesidir. Siyasi bir resim değildir. İşe yeniden başlayan arkadaşların işten atılmadan önceki mesai arkadaşı olarak ve işten atılmamakla birlikte aynı dönemde zorunlu emekli ettirilen bir kişi olarak bu arkadaşların fotoğraf karesinde bulundum. Tarafıma yapılan bu haksız eleştiriler beni ziyadesi ile üzmüştür. Benim önümüzdeki yıllardaki düşünce ve emellerim için  hiç bir zaman arka planda bir düşüncem yoktur. Her çalışmam açık ve nettir. Beş yıl sonra acaba ben hangi konumda olurum, en iyi şekilde konumumu nasıl düzenlerim diye, hatta gündemde kalmak gibi bir düşüncem asla olmaz. Hatta milletimin verdiği görevi hakkaniyet içinde dürüstçe yerine getirebilirsem ne mutlu bana. Ben bu günlere emek ve çabalarımla alın terimi dökerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmesi ve milletimin desteği ile geldim. Yüce milletimle ittifak içinde seçilerek geldim. Gazipaşa kamuoyuna saygı ile bildiririm.”