MECLİS TATİLE ÇIKTI

Gazipaşa Belediye Meclisi son yaptığı devam meclisinin ardından tatile çıkacak. Ağustos’ta tatil yapacak meclis üyeleri Eylül ayında ilçenin sorunlarını konuşmaya devam edecek.

GÜNDEM 5.07.2019 10:17:22 0
MECLİS TATİLE ÇIKTI

BELEDİYE Meclisinin Temmuz ayı devam toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da başlayan mecliste,  İmar Komisyonu Raporu ve meclisin tatil ayı görüşülerek karara bağlandı. Gazipaşa Belediyesi sınırları içerisinde uygulanacak ilave plan notlarıyla ilgili İmar Komisyonu Raporu hakkında bilgi veren Esin Bilgiç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aleyhine açılan davalarla Danıştay tarafından planlı olanlar imar yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmeleri durduruldu. Bu karar 3 Temmuz 2017 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Belediyelerden alınacak yapı ruhsatlarındaki emsal hesabını yani kullanılabilir yapı, inşaat alanına etkileyen bu yürütmeyi durdurmayla, şuan emsal kaybı çok fazla olduğu düşünüldüğü için vatandaşlarımız tarafından yeni ruhsat talebi olmamaktadır. Bu emsal kaybını gidermek, vatandaşlarımızın inşaat ruhsatı almalarına devam edebilmelerini sağlamak amacıyla, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün de katıldığı Büyükşehir Belediyesi’nde bir toplantı yapılmış ve bazı kararlar orada alınmış. Biz imar komisyonu olarak bu maddeleri inceledik. Hazırlanan metnin ana anlamını bozmadan birinci değişikliğimizi emsal hesabına alınmayacak olan kullanımlar bölümünde,  depo amaçlı eklentilerle ilgili bir açıklama maddesinin başına, diğer katlarda emsal harici böyle bir eklenti olmaması için bodrum katlarda ibaresini eklenmesini uygun gördük. Başına bodrum katlar ibaresini ekledik maddenin bir tanesinin. İkinci değişiklikte, yönetmelikte daha uzun bir tanımla ifade edilen metnin kısaltılmadan yönetmelikteki aynı ifadesiyle kabul edilmesini uygun gördük” dedi.

 

CHP, İYİ Parti, Ak Parti ve MHP’nin  ‘evet’ oyuyla karar komisyondan geldiği gibi oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin tatil ayı olarak Ağustos ayı oybirliğiyle kabul edildi.

 

MECLİS ÜYELERİNDEN ŞENLİK TALEBİ

 

Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından söz alan MHP’li Murat Özgen, Başkan Yılmaz’a “Günnercik Yayla Şenliği’ni devam ettirecek misiniz?” diye sordu. Başkan Yılmaz da, “Siz ne istiyorsunuz” diyerek cevap verince Özgen, “Gazipaşa Belediyesi’nin başlatmış olduğu güzel bir etkinlikti. Bunun A ya da B partisi yok. Güzel bir etkinlikti, devam etmesini istiyoruz” şeklinde cevap verdi.  Belediye Başkanı Yılmaz, “Geçen yıl yapılmış. Daha önce de yapılmış yani 2-3 yılda bir yapılıyormuş. Bizde yapmayı desteklemeyi istiyoruz ancak belediyenin durumuna bakacağız ve ondan sonra karar vereceğiz. Şuanda alınmış bir kararımız yok. Bir kaynak bulursak yaparız. Görüşü olan varsa alalım” dedi.

 

“BÜTÇEMİZİN 3 KATI BORÇ VAR”

 

MHP Meclis Üyesi Avni Atay “Karamsarlığı bırakalım” diyince Yılmaz, “Karamsarlık değil Avni Bey, ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Esnaflarımıza bir harçlık veremezken, yaylaya gidip göbek atmak ne kadar mantıklı. Hem esnafımızı memnun edelim hem yaylada şenlik yapalım. İkisini birlikte yapalım istiyorum” diye konuştu. İYİ Parti Meclis Üyesi Hasan Atay da, “Bütün toplantılarda şenliklere önem verdiğimizi anlattık. Daha ilk yıldan şenliklerden çekiliyoruz, yapmıyoruz dersek nasıl olur?” dedi.

 

Başkan Yılmaz, “Yapmıyoruz demiyorum. Geçmiş yıllarda da her gün yapılmamış, 2 yıl da bir yapılmış. Lale devri de 30 yıl sürmüş arkadaşlar. Sürekli yiyerek, eğlenerek bu iş olmuyor. Biraz daha çalışmamız, üretmemiz, tasarruf etmemiz gerekiyor. Bu yılı tasarruf yılı ilan ediyorum, çünkü borçlar çok fazla. Bütçemizin 3 katı borç var. Bir kaynak yaratmamız lazım ki ondan sonra bu tür şeyleri de yapalım” şeklinde cevap verdi. Meclis üyeleri şenliğin yapılmasından yana olduklarını bildirdi. Başkan Yılmaz, “Genel istek var sanırım bu konuda. Herkes yapılması taraftarı, yaparız. Selçuk beye söylemiştim maliyeti nedir ne olur olmaz diye.  Oradan gelecek olan rapora bir bakalım. Bu kadar istek olduğuna göre yapacağız herhalde” şeklinde konuştu.