MİLLET İTTİFAKI’NDA FOTOĞRAF KRİZİ

Gazipaşa’da Millet İttifakı’nın ortakları CHP ile İYİ Parti arasında fotoğraf krizi yaşandı. İYİ Parti’li Meclis Üyesi Yüksel, belediyeye geri alınan 19 işçiyle çekilen fotoğrafta İYİ Partili hiç kimsenin olmamasından yakınd

GÜNDEM 4.07.2019 09:53:30 0
MİLLET İTTİFAKI’NDA FOTOĞRAF KRİZİ

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve parti sözcüsü Mehmet Yüksel, CHP’li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a belediyeye geri alınan 19 işçiyle, belediye hizmet binası önünde çektirdiği fotoğraf karesi üzerinden yüklendi. Gazipaşa’da 31 Mart yerel seçimlerini CHP’nin değil, Millet İttifakı’nın kazandığının altını çizen Yüksel,  19 işçiyle birlikte çekilen karede İYİ Parti’yi temsilen kimsenin yer almamasının dikkat çeken bir husus olduğunu söyledi.  Fotoğraf karesinde yer alan CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker’i hedef alan Yüksel,  Başkan Yılmaz’a ve CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’e “Durmuş Ali Toker, bu kareye girme hakkını 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı devasa Anamurlular toplantısında elde ettiği başarı sayesinde mi buldu?” şeklinde soru sordu.

 

“31 MART MİLLET İTTİFAKI’NIN BAŞARISIDIR”

 

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, '1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle Gazipaşa Belediyesi'ne 19 işçi alındı. Bu işçilerimiz, AK Partili Belediye Başkanı Adil Çelik döneminde işlerine son verilen CHP'li geçmiş dönem belediye işçileridir. Bu işçiler CHP'li olmaları dolayısıyla işten çıkartıldıkları iddia edilen kişilerdir. Bunlar Gazipaşa Belediyesi ile hukuk mücadelesine girerek bugünlere kadar geldiler. Adil Çelik'in ilk dönemlerinde iş akitleri, sözleşmeleri fesih edildi. 5 yıllık süre içinde de bu insanlar iş umuduyla,  31 Mart yerel seçimlerini beklediler. Biz İYİ Parti gurubu olarak Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde 31 Mart yerel seçimlerine gittik. Biz seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, Millet İttifakı'nın kazandığını biliyoruz, öyle olduğunu da düşünüyoruz. 31 Mart seçimleri sonrası Adil Çelik döneminde mağdur edilen işçilerin işlerine kavuşabilmelerinin,  bu mağduriyetlerini giderebilmelerinin bir tek sebebi vardır o da Millet İttifakı'nın 31 Mart başarısıdır. Bu işçilerden bir kısmı 1 Temmuz itibariyle işlerine geri dönmüşlerdir. Geri dönmelerine neden olan 31 Mart seçimleridir. Seçimin kazanılması ana unsurlarından birisi de bize göre İYİ Parti'dir” dedi.

 

TOPLANTI GÖNDERMESİ

 

Belediye önünde işçilerle çekilen fotoğraf karesinde İYİ Parti’yi temsilen kimsenin olmadığına dikkat çeken Yüksel, Başkan Yılmaz ve Güven’e oldukça manidar bir soru yöneltti. Yüksel, “Belediye Başkanı ve başkan yardımcısı belediyenin önünde işe geri alınan işçilerle bir fotoğraf çektiriyorlar. Bu fotoğraf bütün gazetelerde çıkıyor. Bu fotoğraf karesinde İYİ Parti'yi temsilen birilerinin olmaması manidardır. Burada Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker vardır. Bu noktada bir soru sorulması gerekiyor.  Ben İyi Parti Grup Sözcüsü olarak ve özellikle İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı olarak,  CHP'li Belediye Başkanına ve CHP ilçe başkanına şunu soruyorum; “Durmuş Ali Toker, bu kareye girme hakkını 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı devasa Anamurlular toplantısında elde ettiği başarı sayesinde mi bulunmaktadır? İYİ Parti 31 Mart yerel seçimlerinde yeteri kadar katkı sağlayamadığı için mi bu kareye girememiştir?” Bu konuda kamuoyu önünde bilgi istiyorum. Bu sorumun cevabını da bekleyeceğim' diye konuştu.

 

“KİMSEYE İŞ SÖZÜ VERMEDİK”

 

İYİ Parti'nin seçimler öncesi partililerine iş sözü verdiği iddiasına da açıklık getiren yapan Yüksel, 'Biz İYİ Parti olarak seçimlerden önce hiçbir vatandaşımıza iş vaadinde bulunmadık. Ama iş ihtiyacı olan partililerimize, vatandaşlarımıza, gençlerimize 'İş imkânı sağlamayacağız' demek değildir. Gazipaşa Belediyesi'nin bir ortağıysak, İYİ Parti'ye gönül vermiş bunun yanında sadece İYİ Partili değil, bizimle hareket eden AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, bize oy versin vermesin belediyede çalışmayı hak eden herkesin bir liyakat sistemiyle işe alınması taraftarıyız. Belediyeye birileri alınacaksa hakkaniyet, liyakat olmalıdır. Burada bir adalet sistemi yer almalıdır. Kamuoyunda hep söylediğimiz ve söylemeye devam edeceğimiz bu olacaktır. Ama bizim illaki birilerine verdiğimiz bir söz yoktur. CHP'nin belediyede sadece CHP'lilerle çalışmaya devam etmeleri durumda da muhalefet edeceğimizi herkesin bilmesinde fayda var' şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27