Tarih: 04.07.2019 09:52

ÇAĞLAYAN’A SERT TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTİ Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Şevki Çağlayan’ın temmuz ayı meclisinde Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklama tepkileri beraberinde getirdi. Suriyelilerin Gazipaşa plajına alınıp alınmaması konusu görüşüldüğü sırada, “Suriyelileri Gazipaşa’ya getiren bizleriz.  Seralarımızda, camlarımızda uygun yövmiyelere çalıştırıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz kızlarını gelin olarak alıyoruz. Hatta ikinci evliliğimizi de yapıyoruz” şeklindeki açıklaması, toplumun tepkisini çekti. Konu hakkında kendisine ait sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklama yapan İYİ Parti önceki dönem Gazipaşa Belediye Meclisi Üyesi Eşref Özdemir, Çağlayan’ın açıklamasını okuduğu zaman şoke olduğunu dile getirdi.

 

ESKİ MECLİS ÜYESİNDEN AKP’Lİ ÇAĞLAYAN’A TEPKİ

 

AK Partili Çağlayan’ın yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak yorumlayan Özdemir, konuyu daha da ileriye taşıyarak, Çağlayan’ın ikinci eş için bir Suriyeliyi düşünüp düşünmediğini kamuoyunun merak ettiğini söyledi. Özdemir sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Gazipaşa Belediye Meclisi toplantısında Suriyeliler konusunda Ak Parti adına açıklama yapan Şevki Çağlayan’ın konuşmasında “Hatta ikinci evliliğimizi de yapıyoruz” demesi beni şoke etti. Bu toplumumuzun sosyal yapısında meydana gelen olumsuz durumun bir matahmışçasına dile getirmesinden utandım. Üstelik yanı başında bir kadın meclis üyesi varken. İsterdim ki o meclis üyesi bu duruma müdahale etmeliydi. Eğer bu açıklamayı yapan meclis üyesinin ikinci eş için bir Suriyeliyi düşünüp düşünmediğini kamuoyu merak ediyor. Talihsiz bir açıklama.”

 

ÇAĞLAYAN’IN YAPTIĞI O AÇIKLAMA

 

Temmuz ayı meclisinde konuşan AK Parti Grup Sözcüsü  Şevki Çağlayan, “Suriyeliler Türkiye’de bir problemdir buna katılıyorum. Bu konu her boyutuyla tartışılabilir. Bizim adliyemiz var, polisimiz ve askerimiz var. Ayrıca bu bizim konumuz değil.  Bu konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışılabilir. Suriyelileri Gazipaşa’ya getiren bizleriz.  Seralarımızda, camlarımızda uygun yövmiyelere çalıştırıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz kızlarını gelin olarak alıyoruz. Hatta ikinci evliliğimizi de yapıyoruz.  Bu aşamada bu insanların plaja girmemelerini veya bu konuya yasak konması bir ayıptır. Gazipaşa eğitim düzeyi yüksek, demokrasinin yer bulduğu, birlik ve beraberlik içinde olan bir ilçedir. Bu Gazipaşa’nın ve meclisin ayıbı olmuştur.  En çok da şuanda İYİ Parti’nin ayıbı olmuştur.  Biz Suriyelinin buradan gitmesini istemiyoruz” demişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —