“SURİYELİ HASSASİYETİMİZ DEVAM EDİYOR”

CHP Gazipaşa Belediye Meclis üyesi Av. Onur Demir, “CHP olarak sığınmacı Suriyeliler konusunda ki hassasiyetimiz devam etmektedir” dedi.

GÜNDEM 3.07.2019 10:02:17 0
“SURİYELİ HASSASİYETİMİZ DEVAM EDİYOR”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis üyesi Av. Onur Demir, Gazipaşa Belediye Meclisinde alınan sığınmacı Suriyeliler ile ilgili karar hakkında açıklamada bulundu. CHP’li meclis üyelerinin aldığı kararın arkasında, Anayasanın 10 maddesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve 3621 Sayılı Kıyı kanunu 5. Maddesinin yattığını ifade eden Demir, Suriyeliler konusunda ki hassasiyetlerinin devam ettiğini söyledi. Demir, kendisiyle birlikte Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Durmuş Ali Toker ve Esin Bilgiç’in önceki belediye meclisinde çekimser kaldığını hatırlattı.

 

“HASSASİYETİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

CHP Gazipaşa Belediye Meclis üyesi Av. Onur Demir yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “01.07.2019 tarihli belediye meclis toplantısında 'Sığınmacı Suriyeliler ile ilgili alınan meclis kararından sonra basında CHP’nin sunmuş olduğu önergeden 'tamamen geri dönüş yaptığı , dik durmadığı' şeklinde ki haberler gereğince CHP olarak basın açıklaması yapmak zaruriyeti doğmuştur. Şöyle ki önergenin iade nedenleri tamamen hukuki olup CHP olarak sığınmacı Suriyeliler konusunda ki hassasiyetimiz devam etmek olduğunu bildiririz. Bu hususun siyasi sorun olduğunu her aşamada dile getirdik. 10.06.2019 tarihli mecliste 'Suriyelilerin halka açık plajlara alınmaması, kendilerine ayrı bir plaj tahsis edilmesi talebiyle ilgili hususun oylanmasında Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ve 3 meclis üyemiz (Onur Demir, Durmuş Ali Toker, Esin Bilgiç) çekimser oy kullanmış olmasına rağmen basında bu husus yer almamış ve CHP meclis üyelerinin tamamının bu konuda evet oyu kullandığı yönünde haberler çıkmıştır. CHP grubu olarak önergeye red yönünde oy kullanmış olmamız önergenin Anayasanın 10 maddesine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, 3621. Sayılı Kıyı kanunun 5. Maddesine açıkça aykırı olması sebebiyle; yani hukuki dayanaktan yoksun olduğunu düşünmemizden kaynaklanmaktadır. Sığınmacı Suriyeliler hakkında ki rahatsızlığımız ve de hassasiyetlerimiz devam etmektedir. Bütün kamuoyuna bildiririz.”