“GAZİPAŞA’YI BETONA KURBAN ETMEYİN”

Gazipaşa’ya devasa oteller yerine butik otellerin açılması önerisinde bulunan Anastasia Petrova Çetinkaya, betonlaşmaya karşı mücadele çağrısında bulundu.

GÜNCEL 1.07.2019 10:03:00 0
“GAZİPAŞA’YI BETONA KURBAN ETMEYİN”

UZUN yıllardır turizmde gelişme kaydedemeyen ve turizmcinin önündeki engelleri kaldıramayan Gazipaşa’da, Kahyalar sahiline yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesi birçok kesimden olumlu tepki aldı. Birçok vatandaş Gazipaşa’da otel inşaatlarının başlamasını bekliyor. Ancak bazı kesimler ise Gazipaşa’nın turizm adına betona kurban edilmemesini istiyor.

 

“BETONLAŞMAYA KARŞI DURUN”

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya’dan,  Gazipaşa turizmi için alternatif bir öneri geldi. Gazipaşa’ya devasa oteller yerine butik otellerin açılması önerisinde bulunan Anastasia Petrova Çetinkaya, betonlaşmaya karşı mücadele çağrısında bulundu. Şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Doğayı katlettiğimiz yetmedi mi?’ diye soran Çetinkaya şunları söyledi; “Gazipaşa bölgede bozulmamış son kale gibi duruyor. Ve şimdi 50 adet 5 yıldızlı otel yapılması planlanıyormuş. Zaten Okurcalar-Konaklı arasında sahilleri 5 yıldız otellerle doldurduk. İyi bir planlamayla hem Gazipaşa'yı, hem de Alanya'yı kurtarabiliriz. Gazipaşa'yı butik oteller ve liman şehri yapmak, hem yat turizmine hem de daha üst düzey gelir grubundan turistin gelmesine olanak vermez mi? Yeteri kadar beton yapmadık mı? Ne kadar daha turiste beton satabilirsiniz ki. Bu şekilde giderse 10 sene sonra turist bulamayacaksınız. Lütfen Gazipaşalılar, biraraya gelin betonlaşmaya karşı durun ve gelecek nesilleri kurtaralım. Gazipaşa’da havalimanımız da var. Gazipaşa’da doğru bir planlama ile cazibe merkezi olmasını sağlayabiliriz. Doğa satmak beton satmaktan her zaman kolay değil mi?” diye sordu.