Tarih: 01.07.2019 10:00

TERCİH HEYECANI BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih kılavuzunu da erişime açtı. Öğrenciler şimdi de tercih heyecanı başladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’da da tercihler bugün başlayacak. İyi bir liseye gitme hayali kuran öğrencilerin yaptıkları ilk tercih ise 22 Temmuz tarihinde açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu hazırladı. Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabilecek.

 

MERKEZİ YERLEŞTİRMEDE ÖNCELİK

 

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak.  Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

 

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

 

“TERCİHLERİMİZ TÜM ORTAOKULLARDA YAPILACAK”

 

Tercih dönemi hakkında konuşan Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, 1-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında mutlaka tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüklerine giderek başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti. Gazipaşa’da bu yıl 670 öğrencinin sınava girdiğini ve her öğrencinin tercih yapacağını dile getiren Aktaş, “Tercihlerimiz tüm ortaokullarda yapılacak. Öğrencilerin mağdur olmaması açısından konuya hassasiyet gösteriyoruz. Bu konuda okullarda görevli rehber öğretmenlerimiz, tercih yapacak öğrencilerimizle yakından ilgilenecek” dedi.

 

'EN İYİ OKUL EVİNE EN YAKIN OKUL' VURGUSU

 

'En iyi okul evine en yakın okuldur' diyen Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Gazipaşa’da çok başarılı okullar var. Sınavda başarılı olan öğrencilerimizin Gazipaşa Fen Lisesi’ni tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Gazipaşa eğitimde kendisini kanıtlayan bir ilçe. Bu bağlamda okullarımızın başarılı olduğuna inanıyorum. Bu tercih döneminin öğrencilerimiz için hayırlı olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —