KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğü’ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 17 Haziran’da , ‘Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur-an olsun’ sloganı ile başlayan Yaz Kur’an kursları bütün hızı ile devam ediyor.

GÜNCEL 28.06.2019 09:47:43 0
KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

2 DÖNEM ve 3 kur sistemine göre devam eden kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim okumanın öğretilmesinin yanı sıra temel dini bilgiler de öğretiliyor. İmam-Hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından cami içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanıyor. Yaz kuran kursuna gelen öğrencilerin sıkılmamaları ve derse devamlılıklarını sağlamak amacıyla çeşitli oyunlar oynanarak ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocukların camiyi sevmeleri sağlanıyor. Öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla hayırseverler ve Öğreticilerin destekleriyle de çeşitli ikramlar ve sürprizler yapılıyor.

 

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin bilgi seviyeleri de göz önünde bulunduruluyor. Buna göre; imam-hatip lisesine devam eden öğrenciler ile örgün eğitimde seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini alan öğrencilerin hazır bulunuşlukları dikkate alınarak kur sistemine uygun olarak eğitim görmeleri sağlanıyor. Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunmakta ve birlik beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılıyor. Yaz Kur'an Kursları, 2 aylık bir zaman diliminden sonra 17 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek.