Tarih: 25.06.2019 07:48

GURURUMUZ BAŞAK

Facebook Twitter Linked-in

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavda 66 farklı ilde 565 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı. 15 ilde soruların hepsine doğru yanıt veren öğrenci bulunmazken, Gazipaşa yine farkını ortaya koydu. Ahmet Tuncer Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Başak Baysal, 500 tam puan alarak hem Gazipaşa birincisi oldu, hem de Türkiye birincileri arasına adını yazdırdı.

 

AKTAŞ’A ZİYARET

 

Gazipaşa eğitim-öğretimdeki kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Her yıl sınavlardaki başarını arttıran Gazipaşa, bu yıl da fark yarattı. Eğitimci Abdullah Baysal ve Meryem Baysal çiftinin kızları Başak Baysal, LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye ve Gazipaşa birincisi oldu.  Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birinci olduğunu öğrenen Başak Baysal, annesi Meryem Baysal, bası Abdullah Baysal ve okul müdürü Emrullah Kalaycı ile birlikte Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş’ı ziyaret etti. Müdür Aktaş, başarılı öğrenciyi tebrik ederek, altınla ödüllendirdi. Baysal da Müdür Aktaş’a çiçek verdi.

 

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

 

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Başak kızımız 500 üzerinden tam puan alarak, Gazipaşa ve aynı zamanda Türkiye birincisi oldu.  Bu başarısından dolayı öncelikle anne ve babasını, daha sonra kızımızı tebrik ediyorum. Bu çok önemli bir başarı. Gazipaşa her zaman eğitim-öğretimde kalitede bir numara.  Gazipaşa, Antalya’da 19 ilçe arasında daha önceki yılarda yapılan TEOG’da da birinci, ikinci olurdu. Başarımızın tescillendiğini, artarak devam edeceğini umuyoruz. Başak kızımız inşallah gönlüne göre bir liseye gider. Ondan sonra gireceği üniversite sınavında da Türkiye birincisi olur, gönlüne göre bir meslek kazanır. Mutluyuz, gururluyuz, huzurluyuz tekrar başarılar diliyorum” dedi.

 

“OKUL TERCİHİMİ HENÜZ YAPMADIM”

 

500 tam puan alarak Gazipaşa ve Türkiye birincisi olan Başak Baysal, 6’ncı, 7’nci sınıfta düzenli olarak ders çalıştığını, bol bol kitap okuduğunu ifade ederek, “Aslında başta bu yıl sınava gireceğim diye çok çalıştım diyemem.  Okul ilk başladığında tam motive olmamıştım. 15 karne tatilini de çok boş geçirdim,  sonraki çalışmamla kazandım diyebilirim. Ama çok fazla kitap okudum. 6’ncı ve 7’nci sınıfta da düzenli çalıştım.  Onların büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” diyerek hangi okulu tercih edeceğine daha karar vermediğini söyledi.

 

GAZİPAŞA FEN LİSESİ VURGUSU

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise anne ve babasından Baysal’ı Allah’ın emri peygamberin kavliyle Gazipaşa Fen Lisesi’ne istedi. Müdür Aktaş, “Herkesin gönlünde bir aslan yatarmış. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleriyle Gazipaşa Fen Lisesi’ni açtık. Antalya genelinde 11 fen lisesi var. Bizim fen lisemiz puana göre 5’inci sırada.  Yeni açılmasına rağmen. Dolayısıyla ben sizlerin huzurunda biraz milliyetçi ve muhafazakâr birisi olarak,  Allah’ın emri peygamberin kavliyle Başak kızımızı Gazipaşa Fen Lisesi’ne istiyorum.  Tabi ki her fen lisesi özel ve güzeldir. Gazipaşa’mızın öğrencilerinin başarısını Gazipaşa’da devam ettirmesini isteriz. Ama takdir kendisinin. Milli Eğitim Müdürü ve bir eğitimci olarak istemek benim hakkım.  En güzel yerde okumasını tavsiye ediyoruz. İnşallah milli ve manevi değerlere haiz olarak gittiği yerde yetişir. Vatanına, milletine hayırlı hizmetlerde bulunabilecek yerlerde olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

OKUL MÜDÜRÜNE TEBRİK

 

Müdür Mustafa Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul müdürümüze de tekrar teşekkür ediyoruz. Geçen sene de Türkiye birincisi çıkarmıştı. Tüm okullarımız başarılı. Geçen sene 100 civarında fen lisesi ayarında öğrenci vardı. Bu yıl 670 öğrencimiz sınava girdi. Hemen hemen 100 kişi gitse yüzde 20-18 civarında başarı. Ahmet Tuncer başta olmak üzere okullarımızı, müdürlerimizi tebrik ediyorum. Her iyi bir öğrencinin arkasında iyi bir anne ve baba vardır. Velilere tavsiyem, öğrencilerimizle ilgilensinler. Sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da onlarla ilgilenmeleri desteklemeleri lazım. Hem kendilerinin kitap okumasını hem de çocuklarına kitap okutmalarını tavsiye ediyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —