'YAPTIKLARI PLAJ BİR YIL DAYANDI'

Aysultan Kadınlar Plajı’nı siyasi malzeme yaparak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenen hükümet temsilcilerine tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Güven, “AK Partili siyasiler Aysultan Kadınlar Plajını ağızlarına sakız yaptı.

GÜNDEM 24.06.2019 10:45:24 0

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kış dönemindeki aşırı yağış sonrası heyelan ve göçüklerin meydana geldiği Alanya Gazipaşa Sahil Yolu’nun Aysultan Kadınlar Plajı mevkiinde yoğun bir çalışma başlattı. Arazinin sarp ve dik olması nedeniyle sürekli bozulan yolda sorunların ortadan kaldırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yoğun bir çalışma yürütüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, son günlerde Antalya gündemine oturan  ve çalışmaların yoğunlaştırıldığı Aysultan Kadınlar Plajı mevkiinde incelemede bulundu. Plajın hemen üstünden geçen yolda yapılan çalışmaları da takip eden ikili, çalışmayı gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerden bilgi aldı.

 

“HAVUZ MEDYASI DESTEK VERDİ”

 

Aysultan Kadınlar Plajı’nın AK Partili siyasiler tarafından siyasi malzeme yapıldığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Bu ülkede muhalif belediye olmak çok zor. Aysultan Plajı’nın tahsis süresi 8 Mayıs itibariyle sona erdiğini öğrendik. O dönem AK Parti tarafından yönetilen Antalya Büyükşehir Belediyesi ocak ayında Aysultan Plajı’nın yeniden tahsisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunuyor. Başvuru bekletiliyor. Plajı işleten EKDAĞ Şirketi Başkanı Hasan Gökçe’nin talebi yenilemesine rağmen, tahsis yapılmıyor. Yaşanan gelişmelerin ardından kadınlar plajı üzerinden siyasi oyunlar oynandı. AK Partili siyasiler Aysultan Kadınlar Plajını ağızlarına sakız yaptı. Havuz medyası da bunlara destek verdi” dedi.

 

“HALKIMIZ ORADA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DENİZE GİREMEZ”

 

Plaj için tahsis yapılsa dahi plajın bu yıl açılmasının zor olduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Güven, “Plaja giden yollarda ciddi göçükler var. Bu göçükler Menderes Türel’in başkan olduğu dönemlerde meydana geldi. Ancak o dönemde yolda yeterli çalışma yapılmadı. Plajın hemen üstünde ciddi göçükler var. Mevcut yolda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in talimatıyla çalışmalar yürütülüyor. Göçük ve heyelan olan noktalarda hem dolgu hem genişletme çalışması yapılıyor. O alanda çalışma yapılırken halkımız orada sağlıklı bir şekilde denize giremez. Plajın açılmamasının sebebi bizler değiliz” diye konuştu.

 

“AK PARTİ’NİN YAPTIĞI PLAJ BİR YIL DAYANDI”

 

CHP İlçe Başkanı Güven ve Belediye Başkanı Yılmaz, yaklaşık 1 milyon TL mal olan Aysultan Kadınlar Plajı’nda da incelemede bulundu.  Plajda bulunan bar kısmının yaşanan göçükler nedeniyle zarar gördüğü gözlemlenirken, yeni yapılan duvarların da yağışlardan dolayı şiştiği görüldü. Plajda meydana gelen olumsuzlukların havuz medyası tarafından görülmediği dile getiren Güven, “AKP’nin yaptığı plaj bir yıl dayandı” diyerek plaj üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi.

 

BÖCEK’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Öte yandan Güven, Gazipaşa-Alanya sahil yolunda dolgu ve genişletme çalışması yapan büyükşehir ekiplerine ve çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27