Tarih: 24.06.2019 10:42

İSTANBUL 'İMAMOĞLU' DEDİ

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE, dün yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kilitlendi. Cumhur İttifakı’nın Adayı Ak Partili Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bir kez daha yarıştığı seçimleri İmamoğlu büyük bir farkla kazandı. İstanbullu seçmen Büyükşehir Belediye Başkanını belirlemek için dün yeniden sandığa gitti.  İstanbul genelinde kurulan 31 bin 124 sandıkta yaklaşık 9 milyon oy kullanıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54.03 oranında oy toplayarak seçimi kazandı. AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 45.09 oranında oy aldı. İlk sonuçları değerlendiren Yıldırım, rakibinin yarışı önde götürdüğünü söyledi ve İmamoğlu’nu tebrik ederek başarılar diledi.

 

İŞTE KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE OY SAYILARI

 

İmamoğlu, 31 Mart 2019'da yapılan ve YSK tarafından yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimin rakibine büyük farka attı. CHP adayı İmamoğlu oyların yüzde 54.03'ünü aldı. İmamoğlu'nun oy sayısı 4,698,782. AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı yüzde 45.09. Yıldırım'ın oy sayısı ise 3,921,201.

 

GAZİPAŞA’DA İMAMOĞLU SEVİNCİ

 

CHP’li vatandaşlar, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasında takip etti. Vatandaşlara, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da eşlik etti. Seçim sonuçlarının açıklamaya başladığı ilk andan itibaren ilçe binasında büyük bir sevinç yaşandı.

 

GÜVEN: DEMOKRASİ KAZANDI

 

İmamoğlu’nun seçim zaferini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Demokrasi kazandı, İstanbul kazandı, Türkiye kazandı ve Mustafa Kemal Kazandı” diyerek sözlerine başladı. İstanbul’da CHP’nin seçimleri kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Güven, “Millet İttifakı İstanbul’da çok iyi örgütlendi, çok iyi çalıştı. Çalışmamamızın karşılığını da fark atarak aldık. Ben 500 bin civarında fark bekliyordum ama daha fazlası oldu. Seçimi kazandığımız için çok mutluyum. Biz artık yeniden sahaya çıkıp çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

YILMAZ: KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORDUM

 

İstanbul seçimleri için bizzat İstanbul’a giden ve İmamoğlu için İstanbul’un çeşitli ilçelerinde seçim çalışmalarına katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, sonuçlardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. İstanbul’un çeşitli semtlerinde oturan vatandaşların kendisini arayarak CHP’yi kutladığını söyleyen Başkan Yılmaz,  “Seçimi kazanacağımızı düşünüyordum. Her şey çok güzel olacak diyorduk. Hakikaten de her şey çok güzel oldu. Çok mutlu olduk. Seçimin kazanılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Sonuçlar ülkemize, İstanbul’a, herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —