SİNEKLE BAŞA ÇIKAMADIK

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminin başlamasıyla artış gösteren sinekle mücadele çalışmalarını merkez dahil ilçelerde ve kırsal bölgelerde sürdürüyor.

GÜNDEM 22.06.2019 13:08:50 0
SİNEKLE BAŞA ÇIKAMADIK

GAZİPAŞA’DAN Kaş’a kadar 19 ilçede bin 315 kişi, 182 araçla, 22 bin kilometrekare alanda mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ancak Gazipaşalı vatandaşlar sinekle mücadelede geç kalındığını söyleyerek, çalışmaların Mart ayında başlaması gerektiğine işaret etti. Vatandaşlar, 'Mart ayında herhalde belediye çalışanları seçimde görevlendirdi. Sinekle mücadele yapılmamış. Şimdi ekipler artan sinekle mücadele için uğraşıyor. Ancak ilaçlama yetersiz kalıyor. Önlemi başında almak gerekiyordu' diyerek ilaçlamanın yetersiz kaldığını dile getirdi.

 

BİYOLOJİK MÜCADELEYE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

 

Yaz sezonu boyunca haftanın 6 günü 20.00 ile 23.30 saatleri arasında faaliyetlerini sürdürecek olan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, halktan gelen şikayetlere karşı da anlık geri dönüş sağlıyor. Sivrisinek, uçkun, karasinek ve yakarcalarla karşı ULV sistemiyle ilaçlama yapan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadeleye de büyük önem veriyor. Belirlenen periyodik aralıklarla ilçenin 53 mahallesinde fosseptik çukurları, su kuyuları, havuzlar,  su dolu bidonlar, dere yatakları ve göletler ile her türlü haşerenin doğumuna olanak sağlayacak bölgelerde ilaçlama çalışmasını 7 gün 24 saat anlayışıyla sürdüren ekipler, larvasit uygulaması, tabletleme ve sıcak termal sisleme uygulaması da yapıyor. Arı kovanlarının bulunduğu bölgelerde ise kimyasal yerine biyolojik mücadeleyi ön planda tutan büyükşehir belediyesinin kullandığı ilaçlar sürekli olarak Akdeniz Üniversitesi tarafından kontrol edildiği gibi insan sağlığını da minimum seviyede etki ediyor.