“KİMLERİ KASTEDİYORSUN?”

Belediye Başkanı Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Doğan’ın işçiler ve belediye çalışanlarıyla ilgili yaptığı göndermeye “Kimleri kastettiklerini söylesinler cevabını verelim” şeklinde yanıt verdi.

SİYASET 21.06.2019 10:02:41 0
“KİMLERİ KASTEDİYORSUN?”

 GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın “Birileri bizim siyasi kazanımlarımızı, birileri bizim işçilerimizi, birileri bizim belediye çalışanlarımızı ya da başka yerlerdeki çalışanlarımızla ilgili eşgüdümlü senkronize hareket etmezken, bizim onların lehine olan konularda senkronize hareket etmememizin doğal karşılanacağının bilinmesi gerekir” şeklindeki açıklamasına açık konuş çağrısı yaparak “Kimi kastettiklerini söylesinler cevabını verelim” dedi.

 

“AK PARTİ'NİN İŞÇİSİ KİM?”

 

Göreve geldiği günden buyana işe gelmeyen iki kişinin işine son verildiğini, bazı işçilerin ise görev yerlerine gönderildiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Ben AK Parti'nin işçisi kim bilmiyorum. Ben belediye bünyesinde bulunan personelin çalışıp, çalışmadığına bakıyorum. Görev gereği bir takım değişiklikler yapıyorum. Varsa kendilerinin bir işçisi kimi kastettiklerini söylesin bizde cevap verelim. Biz sadece göreve gelmediğini tespit ettiğimiz iki kişi hakkında tutanak tutup, savunmalarını istedik. Seçimlerden öncede bu iki kişinin işe gelmediğini, seçimlerin ardından da 1,5 ay görevlerini yapmadıklarını gördük. Kimse gelip benden izin almadı, ya da işim var demedi.  Bunun dışında çalışan hiç kimseyi işten çıkartma gibi bir durumumuz söz konusu olmadı. Kimseyi siyasi görüşü için çıkarmadık. Ben işe alınan kişilerin statüsüne göre görevlendirme yaptım. İşçi olarak alınan kişileri çalışabilecekleri yerlere gönderdik. 1 kişiyi park ve bahçelere 2 kişiyi de parke fabrikasına gönderdim. Bunlar da parke fabrikasının işçileri zaten.  Ben parke fabrikasından alınan herkesi belediyede çalıştıracağım diye bir zorunluluk yok” dedi.

 

KAYIPLARI OLMADI

 

Belediye içerisinde yaptığı yer değişikliklerinde kimsenin unvan ya da maaş kaybına uğramadığına vurgu yapan Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “ Bir de müdürler arasında değişiklik yaptım. Oralarda daha verimli olabileceklerini düşündüğüm için böyle yaptım. Unvanları düşmedi, maaşları düşmedi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne daha verimli olacağını düşündüğüm Erhan Özbudak’ı, Rasin Önver’i Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne getirdim. Zaten Tugay Özaslan hem Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne hem de Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bakıyordu. Birini elinden aldım sadece Rasim’in yeri değişmiş oldu. Başka da yok, kastettikleri buysa.  Söylesinler kimmiş bunların işçileri bilelim, bizde açıklayalım, kimi nereye verdiğimizi. Belediyede çalışan işçi belediyenin işçisidir. Herhangi bir partinin işçisi değildir” şeklinde konuştu.