'TELEFON BELENİ'NDE ŞEBEKE BEKLİYORLAR

Gazipaşa ve Anamur ilçelerinin ortak kullanım alanlarından bir olan Kaşpazarı Yaylası’nda vatandaşlar sinyal sorunu yaşıyor. Vatandaşlar, 'Telefon Beleni' ismini verdikleri şebekenin çektiği alanda iletişim kurabiliyor.

YEREL 20.06.2019 11:15:36 0

GAZİPAŞA ve Anamur halkının ortak kullandığı yaylardan biri olan Kaşpazarı Yaylasında telefon şebekesi çekmiyor. Yapılan müracaatlara rağmen yaylalarına baz istasyonu kurduramayan yayla sakinleri, 2250 rakımlı bir tepede  sinyal geldiğini keşfetti. Tepeye 'Telefon Beleni' ismini veren vatandaşlar, sevdikleriyle hasret gidermek için 'Telefon Beleni' akın ediyor. Bölgedeki diğer yaylalarda yaşayan ve yaklaşık 250 hanenin bulunduğu Kaşpazarı, Dikencik, Olukbaşı, Oyuklu, Sumakardı, Karasu, Karamıklı ve Gavuranlığı sakinleri de aynı şekilde şebeke sorununu yaşıyor.

 

ŞEBEKE SADECE TELEFON BELENİ’NDE ÇEKİYOR

 

Vatandaşların 'Telefon Beleni' ismini verdiği ve Kaşpazarı Yaylası’na 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir tepede sevdikleriyle iletişime geçtiklerini dile getiren Kaşpazarı Yaylası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Demir, telefon operatörlerinden baz istasyonu kurmalarını istedi. Telefon Beleni’ne gelen sinyallerin Gazipaşa’dan geldiğini söyleyen Demir, Gazipaşa’ya bağlı Gürçam (Bilos) Mahallesi sınırları içinde bulunan Karatepe Yaylası’na ortak bir baz istasyonu kurulmasını istedi. Demir, “bu tepenin adı Telefon Beleni'dir. Kaşpazarı Yaylası'nda telefonlar sadece burada çekiyor. Yaylacılar telefon görüşmesi veya Facebook’ta paylaşım yapmak için buraya gelmek zorunda. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'nun Antalya'daki yetkilileri, size sesleniyorum. Çözüm çok basit; Bilos Karatepe Yaylası’na koyacağınız ortak bir baz istasyonu bu işi halleder. Mesafe uzak bahanesini kabul etmiyorum. Çünkü bu belene sinyal Gazipaşa Sahil ve Alanya Demirtaş'tan geliyor” şeklinde konuştu.

 

BAZ İSTASYONU SIKINTIMIZI ÇÖZECEK

 

Bilos Karatepe Yaylası’na kurulacak güçlü bir baz istasyonun çevre mahallelerde yaşanan şebeke sorunu çözeceğini dile getiren Demir, “Buraya kurulacak güçlü bir baz istasyonu, bizim yaylarımızda ki sorunu çözmekle kalmayacak. Aynı şekilde Gazipaşa’nın Doğanca, Gökçesaray, Akoluk ve Anamur’un Karağa, Lale mahallelerindeki  şebeke gücünü de arttıracak” şeklinde konuştu.