MURSİ TEPKİSİ

CHP İlçe Başkanı Güven, Mursi için tüm Türkiye’de sela okunup hakkında gıyabi cenaze namazı kılınmasına sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla tepki gösterdi.

GÜNDEM 20.06.2019 11:13:36 0
MURSİ TEPKİSİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Mısır’da mahkeme salonunda fenalaşarak hayatını kaybeden Mısır’ın eski lideri Muhammed Mursi için tüm Türkiye’de sela okunup hakkında gıyabi cenaze namazı kılınmasına tepki gösterdi. 17 Haziran’da Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda yurt genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gazipaşa’da da kılınan gıyabi cenaze namazının ardından CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’den tepki geldi. Tepkisini kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla ifade eden Güven, gönderisinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mursi’de gösterdiği hassasiyeti şehitler için göstermediği ifade etti.

 

İŞTE O PAYLAŞIM

 

Güven’in paylaştığı fotoğraf kısa sürede yüzlerce beğeniye ulaşırken, fotoğraftaki yazı ise dikkatlerden kaçmadı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eleştirildiği yazıda, “Mısır’ın devrik lideri Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldıran Türkiye Cumhuriyeti’nin Diyanet İşleri Başkanı, son bir ayda 30 tane şehit verdik. Dağlıca şehitleri için bile bu sela verilmedi, namaz kılınmadı” ifadelerine yer verildi.