CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDE

Şehirlerin kültürel ve doğal dokusunun korunmasına ağırlık veren yerel politikaların hazırlanmasına öncülük eden Tarihi Kentler Birliği’nin son toplantısı İstanbul’da yapıldı.

GÜNCEL 20.06.2019 11:06:33 0
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDE

18 HAZİRAN Salı günü Pendik’teki Divan İstanbul Asia Otelde yapılan toplantıya Antalya ve ilçemize temsilen Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Esin Bilgiç ile Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Demir katıldı. Kentlerin tarihi dokuları ve kültürel mirasın korunması amacıyla yerel yönetimler arasında işbirliğini arttırmayı amaçlayan Tarihi Kentler Birliği'nin son toplantısında, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve birliğe üye belediyelerin başkanları da yer aldı. Meclis toplantısının ardından ise Müze Özendirme Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.Toplantıda birliğin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör seçilirken, birliğin yönetim kurulu da yenilendi.

 

MİSYONU ÖNEMLİ

 

Toplantısının ardından kısa bir değerlendirme yapan Meclis Üyesi Esin Bilgiç, “Yerel yönetimler ile meslek ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek kentlerin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını ve tanıtımını sağlamak misyonuyla çalışmalarını sürdüren Tarihi Kentler Birliği toplantısına oldukça verimli geçti. Belediye Meclis Üyesi Onur Demir ile birlikte toplantıda Antalya ve Gazipaşa’mızı temsil ettik. Toplantıda ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bulaşarak fikir alışverişinde bulunduk. Tarihsel çevreyi koruma ve yaşatma çabası amacıyla kurulan ve birçok başarılı projeye imza atan Tarihi Kentler Birliği’nin üstlendiği misyon oldukça önemli” diye konuştu.