AYSULTAN BİLMECESİ

Gazipaşa ve Alanya arasında bulunan Aysultan Kadınlar Plajın’nın kapatıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan kadınlar plajının bu yaz döneminde kapılarını açmaması vatandaşlar arasında haya

GÜNDEM 19.06.2019 09:26:11 0
AYSULTAN BİLMECESİ

GAZİPAŞA ve Alanya arasında 2017 yılında hizmete açılan Aysultan Kadınlar Plajı’nın kapandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in temelini attığı ve 2017 Temmuz ayında hizmet veremeye başlayan Aysultan Kadınlar Plajı, bu yıl açılmadı. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan kadınlar plajının bu yaz döneminde kapılarını açmaması vatandaşlar üzerinde hayal kırıklığına neden oldu. Plajın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisli olduğu ve tahsis süresinin 2018 yılı sonunda dolarak, tahsisin yenilenmesi için önceki dönem belediye yönetimi tarafından bakanlığa müracaat edildiği öğrenildi. Benzer konumdaki Antalya merkez ve Finike'deki kadınlar plajları ise halen açık olup, faaliyetlerine devam ediyor.

 

 “HİZMETİN DEVAMINDAN YANAYIZ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Aysultan Kadınlar Plajı’nın açılmasından yana olduklarını belirterek, “Kadınlarımızın tamamı açısından bu hizmetin devamından yanayız. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konuda girişim yapıldığı takdirde ya da ilgili kurum ve kuruluşlar,  kadınlarımıza tahsis edilen yerin kalitesini arttırarak tahsis için başvurduğu takdirde, biz her türlü gönül desteğimizi veririz” dedi.

 

DOĞAN’DAN ‘UYUM’ VURGUSU

 

Eşgüdüm ve uyum içerisinde Gazipaşa için adım atmaya her zaman hazır olduğunu söyleyen Doğan, “Birileri bizim siyasi kazanımlarımızı, birileri bizim işçilerimizi, birileri bizim belediye çalışanlarımızı ya da başka yerlerdeki çalışanlarımızla ilgili eşgüdümlü senkronize hareket etmezken, bizim onların lehine olan konularda senkronize hareket etmememizin doğal karşılanacağının bilinmesi gerekir. Kamu yararı gerektiren, devam eden projeler dâhil olmak üzere milletimizin, Antalya’mızın, güzel Gazipaşa’mızın, insanlarımızın lehine uygulanacak projelerin takipçisi olacağız ve katkı sunaya hazırız. Ancak birilerinin eşgüdüm ve uyum içinde Gazipaşalı için ortak adım atmaya benim kadar, AK Parti kadar hazır olması lazım. Burada asla hizmetin tıkanması, durdurulması taraftarı değiliz. Gazipaşalının ve seçmenlerimizin ve tüm halkımızın bu güzel hizmetlerden mahrum kalması taraftarı değiliz. Böyle bir tutumumuz olmayacak, mutlaka yapıcı olacağız ama herkesin en az bizim kadar yapıcı olmasını arz ediyorum. Bu konuda lafla olmaz” diye konuştu.

 

“ÇALIŞAN BAŞKANIN YANINDA OLURUZ”

 

İktidar belediyeciliğinin artılarını seçim döneminde meydanlarda anlattığını hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, “İktidar belediyeciliği diye bağırırken, bir takım kaynakların bakanlıklardan aktarılırken iktidar belediyeciliğinin artılarını, bizim gücümüzün artılarını Gazipaşa’nın ve Antalya’nın kullanması için söylemiştim. ‘Belediye iktidar değil, kaynakları durduracağız’ şeklinde bir mantığımız asla olmadı. Gazipaşa 31 Mart itibariyle CHP’de ancak başka il ve ilçelerdeki CHP’li belediyelere bakın, hiç kaynakta kısıtlama olmamış, çalışmalar sabote edilmemiş. AK Parti devlet olarak, bakanlıklar olarak yapılması gereken tahsisatın ve para aktarımının tamamının ve hizmetin tamamını yapmış. Burada da halkın lehine olacak her türlü çalışmada kesinlikle kurumların yanında olacağız. Hizmeti sabote etme, hizmeti durdurma, hizmetin durmasından hoşlanma gibi bir niyetimiz olamaz. Kesinlikle bu Gazipaşa Belediyesi olur başka belediye olur, Ak Parti hizmet eden belediyeciliğin ve belediye başkanının yanındadır” şeklinde konuştu.

 

ALANYA’DA KADINLAR PLAJI POLEMİĞİ

 

Gazipaşa’ya 15, Alanya’ya 35 kilometre uzaklıktaki Aysultan Kadınlar Plajı’nın bu yaz döneminde açılmamasını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla eleştiren AK Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, “AK Parti yapar.. Kimileri Yıkar.. Bu ve benzeri bir çok hizmeti ve yatırımı durduracaklarını söylemiştik. Yeni hizmet yapmaktan öte, var olanları kapatmak, engellemek, çalışanların işlerine son vermek ne acı. Antalya ve Antalyalılar 5 yıl daha kaybetti” ifadelerini kullandı.

 

“TAHSİS TALEBİ GECİKTİRİLMEKTE”

 

AK Partili Kiriş’in açıklamasına yine sosyal medya üzerinden cevap veren  CHP Alanya Meclis Üyesi Erkan Demirci ise, Aysultan Kadınlar Plajı tahsisisin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geciktirildiğini iddia etti. Demirci, “Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ekdağ tarafından işletmesi yapılan Uğrak'taki Aysultan Kadınlar Plajı'nın büyükşehir belediyesi tarafından kapatıldığına dair basında haberler çıkmaktadır. Söz konusu plaj, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisli olup, tahsis süresi dolmuş ve tahsisin yenilenmesi için belediye yönetimi tarafından bakanlığa müracaat edilmiştir. Belediye yönetiminin el değiştirmesinden sonra tahsis talebi geciktirilmekte, olumlu ya da olumsuz yanıt verilmemektedir” dedi.

 

“PLAJ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”

 

Demirci, “Benzer konumdaki Antalya'daki ve Finike'deki kadınlar plajları halen açık olup, faaliyetlerine devam edecektir. Büyükşehir belediyesi tarafından Alanya'daki kadınlar plajının bakanlık tahsisinin yaz dönemi öncesinde belediyemize verileceği kabulü ile plajı kullanıma hazırlamak amacıyla ücretsiz ulaşım amaçlı otobüs ihaleleri tamamlanmış ve plaj bakıma alınmıştır. Ancak tahsisin bakanlık tarafından yapılmamasından dolayı kadınlar plajının açılması hukuken mümkün olamamaktadır. Tahsis işleminin gerçekleşmesi durumunda Alanya Aysultan Kadınlar Plajı hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu.

 

“SİYASİ DEĞİL TEKNİK YETERSİZLİK”

 

Hem Gazipaşa hem de Alanya halkı için önem arz eden Aysultan Kadınlar Plajı hakkında bir açıklama da AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’dan geldi.  “Siyasi değil teknik yetersizlik” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Toklu, “Aysultan Kadınlar Plajının kapatılması ve halen kapalı olması konusunda Sosyal Medya üzerine kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini ve kalabalığını giderme adına bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Bilinmelidir ki Alanya’mıza ve Alanya halkımıza fayda sağlayacak her hizmette geçmişte olduğumuz gibi bugün de halkımızın hizmetkarıyız, emrindeyiz. Kamusal fayda, kamusal hizmet kim tarafından yapılırsa yapılsın destek olmaktan başka bir davranış içerisine girmeyiz. Milyonlarca lira harcanarak halkımızın hizmetine sunulmuş, insanlara ekmek kapısı olmuş, siz kıymetli vatandaşlarımızın vergileri ile yapılmış değerli projeleri Siyasi hırsı uğruna kurban edecek bir zihniyette olmadığımız ve olmayacağımız aşikardır.

 

“BÜYÜKŞEHİR GÖREVİNİ EKSİK İCRA ETMİŞTİR”

 

Bugün bu kıymetli hizmetin; Analarımıza, bacılarımıza, eşlerimize hizmet etmesi için inşa edilen bu hizmetin faal olmaması özellikle Alanyalı bir vatandaş olarak orda da projeyi kentimize kazandırmış bir belediyenin siyasi temsilcisi olarak beni derinden üzmektedir. Burada Antalya Büyükşehir Belediye Belediyesi tahsis dosyanın hazırlanması ve sunulması konusunda üzerine düşen vazifeyi eksik icra etmiştir. Sayın Erkan Demirci yazmış olduğu açıklamalarının bazı noktalarında her ne kadar doğru ifadelerde bulunmuş olsa da işin gerçek sebebi ve neticesi noktasında bilgilendirme yapmamıştır.

 

“YAPMAMIZ GEREKEN BİR İŞLEM OLURSA HER ZAMAN HAZIRIZ”

 

Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile bizzat yapmış olduğum görüşmeler neticesinde; söz konusu plajın tahsisi konusunda yapılan başvuruda gerek evrak olarak gerekse de sunulması gereken evraklar olarak eksik hususların olduğu tarafıma bildirilmiştir. Bu eksik evraklar tamamlanmadan sürecin tamamlanmasını bırakın devam etmesi dahi mümkün değildir. Buradan tüm içtenliğimle ve samimiyetimle siz değerli hemşerilerim huzurunda açık ve net bir beyanda bulunmak istiyorum. Mesele Alanya ise, mesele Alanya halkına hizmet ise her zaman vücudumuzu taşın altına koymaya hazırız. Siz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle dosyayı eksiksiz ve usule uygun hale getirin bizlerin üzerine düşen veya yapmamız gereken bir işlem olursa her zaman hazırız.

 

Yeter ki samimi ve doğru olalım. Kendi eksikliklerimizin veya yetersizliklerimizin faturalarını başkalarına kesip kıymetli Alanya halkını yanıltmaya çalışmayalım” ifadelerini kullandı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27