GAZİPAŞA’YA TROPİKAL MEYVE KOOPERATİFİ

Türkiye’nin ilk tropikal meyve kooperatifi Gazipaşa’da kuruldu. Başkanlığını kurucu üye Ziraat Mühendisi Ali Yalçın’ın yaptığı kooperatif, Gazipaşa’da ve Türkiye’de tropikal meyve üretimi yapan çiftçilerin sesi olacak.

GÜNDEM 18.06.2019 10:34:21 0
GAZİPAŞA’YA TROPİKAL MEYVE KOOPERATİFİ

TÜRKİYE'NİN tropikal meyve cenneti olarak  gösterilen ve sınırları içinde avokado, kivi, passiflora (çarkıfelek), litchi, pitaya (ejder meyvesi), longan, guava ve mangonun yanı sıra kahve gibi birçok tropikal meyvenin yetiştirildiği Gazipaşa’da bir araya gelen yedi tropikal meyve üreticisi, S.S. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi adı altında Türkiye’nin ilk tropikal meyve kooperatifini kurdu. Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliğini taşıyan kooperatif, tropikal meyve üretimi yapan üreticilerin, hem daha iyi pazar bulması konusunda hem de daha iyi gelir elde etmesi için mücadele edecek. Nisan ayında kuruluşu tamamlanan kooperatifin şu anda on üyesi bulunuyor. Gazipaşalı tropikal meyve üreticileri, 13 Haziran’da genel kurula giden kooperatife üye olmak için kuyruğa girdi.

 

“AMAÇLARI ÜRETİM VE PAZARLAMAYI ARTTIRMAK”

 

Kurulan kooperatif hakkında bilgi veren S.S. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, kooperatifin amacının tropikal ürünleri en iyi şekilde pazarlamak ve tropikal ürünlerden daha iyi gelir elde etmek olduğunu dile getirdi. Kooperatifin nisan ayında kurulduğuna dikkat çeken Yalçın,“Biz tropikal meyve üreticileri olarak Türkiye’de alanında ilk olma özelliği taşıyan tropikal meyve üreticilerini bir araya getirecek bir kooperatif kurduk. Bizim bu kooperatifi kurmamızdaki amaç, tropikal meyve üretimi ile uğraşan Türkiye’nin her yerinde üretim gerçekleştiren değerli üreticilerimizi bir araya getirmek. Bunun yanında üretilen ürünlerin daha iyi pazarlamasını sağlamak ve ürünlerden daha çok gelir elde etmek” dedi.

 

“TANITIM VE ORGANİZASYONLARA ÖNEM VERECEĞİZ”

 

Kurulan kooperatifle Gazipaşa’yı tanıtmak istediklerine vurgu yapan Yalçın, “Biz kooperatifimizde yapacağımız çalışmalarla üreticilerimizin ürettiği ürünlerin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz. S.S. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından yapılan organizasyonlarla, Gazipaşa’nın adını Türkiye’ye hatta dünyaya duyurmak istiyoruz” diye konuştu. 

 

SAYI 21’E ÇIKACAK

 

Nisan ayında kurulan ve 13 Haziran’da genel kurul yapan kooperatife üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Ziraat Mühendisi Ali Yalçın, “7 kurucu üye ile kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz S.S. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, 13 Haziran’da yaptığımız genel kurulla 10 üye sayısına ulaştı. Kooperatifimize başvuru yapmış arkadaşlarımızla birlikte bu sayı 21’e çıkacak” şeklinde konuştu.

 

Gazipaşa’da kurulan  S.S. Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Gazi Mahallesi Celal Bayar Caddesi (Hal yolu) üzerinde faaliyet gösterecek.