ATEŞ UYARISI

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Mustafa Soner Özcan, orman ve anız yangınlarına karşı uyarıda bulundu.

GÜNDEM 18.06.2019 10:32:53 0
ATEŞ UYARISI

GAZİPAŞA’DA örtüaltı üretimin sona ermesi ve ekin hasadının yapılmasıyla birlikte temizlik amaçlı yakılan ateşin doğaya zarar verdiğini söyleyen Müdür Özcan, “Gazipaşa’da örtüaltı üretim sezonu ve ekin hasatı tamamlanmak üzere. Çiftçilerimiz seralarını ve hasat yapılan tarlaları temizlemek amacıyla ateş yakıyor. Ancak henüz rüzgarlı havalar geçmiş değil. Dolayısıyla temizlik amaçlı yakılan ateş kontrol altına alınamaması sebebiyle büyük yangınlara neden olabilir. Bahçe temizliği için ateş yakmayalım” dedi.

 

KÜÇÜK BİR KIVILCIM FELAKETLE SONUÇLANABİLİR

 

Havaların ısınması ve okulların kapanmasıyla birlikte piknik yapan kişi sayısının artacağına dikkat çeken Müdür Özcan, mangal, sigara, rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığını, sıcak havayla kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiğini belirterek, vatandaşlardan bu duruma karşı da dikkatli olmalarını istedi.

 

“TEDBİRLİ OLALIM”

 

Müdür Özcan, 'Geçtiğimiz yıllarda birçok orman yargını, küçük ateşlerin büyümesinden dolayı meydana geldi. Orman yangınlarının çıkmasındaki en önemli unsur tedbirsizliktir. Özellikle rüzgarlı havalarda ateş yakmamaya özen göstermeliyiz. Aksi takdirde rüzgar ile yakılan küçük bir ateş büyüyerek zarara yol açabilir. Bu anlamda gerekli güvenlik tedbirini almadan orman içinde veya bitişiğindeki tarlalarda istenmeyen otları veya tarla anızını yakmak orman yangınlarına da sebep oluyor. Çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı, ateş yakılması konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.