YKS HEYECANI YAŞANDI

Gazipaşalı öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşadı. Gazipaşalı 739 lise son sınıf öğrencisi ile mezun öğrenciler, hafta sonu yapılan sınavlara katıldı.

EĞİTİM 17.06.2019 09:57:01 0
YKS HEYECANI YAŞANDI

HAFTA sonu liseyi bitiren öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşadı.  İki gün boyunca 4 yıllık bilgi birikimleriyle sınava giren öğrenciler kadar aileleri de heyecan yaşadı. Okulların önlerinde çocuklarının çıkmasını büyük bir heyecanla bekleyen aileler dua etti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü saat 10.15'te başladı. TYT’de öğrencilere Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi.  Pazar günü saat 10.15’te YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) giren öğrenciler, öğlenden sonra ise YKS’nın 3'üncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ter döktü.

 

Gazipaşa’da sınav merkezi olmadığı için öğrenciler, Alanya ve Antalya’da sınava girdi. Gazipaşa’dan 739 lise son sınıf öğrencisi ile mezun öğrenciler TYT, AYT ve YDT sınavlarına girdi.