TATİL BAŞLADI

Gazipaşa’da 65 okulda eğitim öğretim gören 9 bin 819 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı. Öğrenciler bir dönemin yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.

EĞİTİM 15.06.2019 01:15:21 0
TATİL BAŞLADI

GAZİPAŞA’DA 2018-2019 eğitim öğretim yılı dün sona erdi. Öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığı olan karnelerini alarak yaz tatiline dün itibariyle başladı. Gazipaşa’da protokol mensuplarının katılımıyla karne dağıtım töreni saat 10.30’da 30’da Ahmet Tuncer İlk/Orta Okulunda gerçekleştirildi. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Belediye Başkan Vekili Barış Sarıtaş,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş öğrencilere karnelerini dağıttı. Ahmet Tuncer İlk/Orta Okulu anasınıfı öğrencileri karnelerini Kaymakam Ali Sakar’dan aldı. Öğrencilere karnelerini veren Kaymakam Sakar, miniklerin karne heyecanına ortak oldu.

 

SAKAR’DAN TAVSİYELER

 

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin,  dönem sonunda çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldıklarını ve yaz tatiline çıktıklarını kaydetti. Uzun bir maratonun ardından tatile çıkan öğrencilere, çok iyi bir şekilde dinlenmelerini söyleyen Kaymakam Sakar, tatilin tamamen boş ve plansız bir zaman olarak algılanmaması gerektiğini, dinlenmek, enerji depolamak, farklı etkinliklere zaman ayırmak için bir fırsat olduğunu ifade etti. Kaymakam Sakar, öğrencilere tatilde mutlaka kitap okumaları konusunda da tavsiyede bulundu.

 

“MUTLU TATİLLER”

 

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ise, “2018-2019 eğitim öğretim yılı karne töreniyle sona erdi. Öğrencilerimize karnelerini dağıttık.  Öğrencilerimize, yaz tatilinde bol bol dinlenmelerini ve çeşitli etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız;  öğrenciler için çok güzel bir yaz tatil etkinlik programı hazırlamış. O programdan da yararlanarak,  tatili verimli bir şekilde geçirebilirler. Tüm öğrencilerimize hayırlı, mutlu ve huzurlu bir tatil dilerim” dedi.

 

2019-2020 eğitim öğretim yılı i16 Eylül 2019'da başlayacak. Yaklaşık 3 ay tatil yapacak öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanacaklar. Anaokuluna başlayacak öğrenciler için okula uyum kapsamında 9 Eylül'de ilk ders zili çalacak.

 

YKS BUGÜN

 

Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını ise 24 Haziran'da öğrenecek. Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, bugün ve yarın Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanı yaşayacak. YKS Temel Yeterlilik Testi ise bugün saat 10.15'te düzenlenecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi, 15.45'te ise Yabancı Dil Testi uygulanacak. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları, 18 Temmuz 2019'da açıklanacak. Öğrenciler, LGS ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.

 

ARA TATİLLER OLACAK

 

Yeni takvime göre ara tatiller yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak. 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili, 20-31 Ocak 2020 arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.