“BARAJDA SORUN YOK”

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Gazipaşa kamuoyunda konuşulan Gökçeler Barajı’nda çatlak olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Baraj gövdesinde şimdiye kadar herhangi bir çatlama veya olumsuz bir durum

GÜNDEM 14.06.2019 12:20:59 0
“BARAJDA SORUN YOK”

DEVLET Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, 8 Haziran 2019 tarihinde gazetemizde çıkan 'Barajda Çatlak İddiası' başlıklı haberimizin ardından Gökçeler Barajı hakkında yüreklere su serpen bir açıklama yaptı. “Gazipaşa halkının içi rahat olsun” diyen Coşkun, Gazipaşa kamuoyunda konuşulan çatlak iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Barajda yaşanan boşaltma işleminin, mansap (suyun gittiği taraf)  ve memba (Suyun geldiği taraf) ilişkisinin değerlendirilmesi için yapıldığını söyleyen Bölge Müdürü Coşkun, “Baraj gövdesinde şimdiye kadar herhangi bir çatlama veya olumsuz bir durum tespit edilmemiştir” dedi.

 

“KAMUOYUNDA KONUŞULAN İDDİALAR GERÇEK DIŞI”

 

Barajda devam eden çalışmalarda kapsamlı bir program gerçekleştirdiklerini dile vurgulayan DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamakta olup; 20 Temmuz 2017 tarihinde baraj uygulama kriterleri çerçevesinde su tutma gerçekleştirilmiştir. Su tutma programı suyun belli seviyelere yükseltilip belli seviyelerde bekletilip dereye deşarjını içeren ve bu esnada barajın statik ve dinamik hareketlerinin gözlemlendiği ayrıca suyun mansap memba ilişkisinin değerlendirildiği belirli bir süre alan kapsamlı bir programdır. Dolayısıyla bu kapsamda Gökçeler Barajında henüz su tutma programı devam etmekte olup su seviyesine göre gözlemlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.

 

İLK ETAPTA 13 BİN DEKAR ALAN SUYA KAVUŞACAK

 

Gazipaşa Ovası Sulama Projesi’nde çalışmaların devam ettiğini aktaran Coşkun, “Sonuç olarak su tutma programımız devam edecek olup, iddia edildiği gibi baraj gövdesinde şimdiye kadar herhangi bir çatlama veya olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Aksine sulamaya ait imalatlarda vana bağlantılarının yapılmasına müteakip ilk etapta 13 bin dekar alan önümüzdeki günlerde sulamaya açılacaktır. Devam eden sulama inşaatının da tamamlanması ile birlikte, toplam 47  bin 400 dekar tarım alanı sulamaya açılacaktır” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27