Tarih: 14.06.2019 12:19

KARNE GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

OKUL öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Gazipaşa’da 65 okulda 9 bin 819 öğrenci karne alarak, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar ve protokol mensuplarının katılımıyla yapılacak karne dağıtım töreni bugün saat 10.30’da Ahmet Tuncer İlk/Orta Okulunda gerçekleştirilecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona ererken, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019'da başlayacak. Yaklaşık 3 ay tatil yapacak öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanacaklar. Anaokuluna başlayacak öğrenciler için okula uyum kapsamında 9 Eylül'de ilk ders zili çalacak.

 

YKS SINAVI OLACAK

 

Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını ise 24 Haziran'da öğrenecek. Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, 15 ve 16 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanı yaşayacak. YKS Temel Yeterlilik Testi ise 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te düzenlenecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testi, 15.45'te ise Yabancı Dil Testi uygulanacak. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları, 18 Temmuz 2019'da açıklanacak. Öğrenciler, LGS ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.

 

ARA TATİLLER HAYATIMIZA GİRİYOR

 

Yeni takvime göre ara tatiller yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak. 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. Yarıyıl tatili, 20-31 Ocak 2020 arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak. 6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

 

AKTAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

 

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, öğrenci ve velileri yaz tatili ve karne uyarısında bulundu. Yaz tatiline girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Müdür Aktaş,  “Yaz tatilini mutlu, verimli ve güzel bir şekilde geçirmek için kendinize yaz tatili programı çıkarın. Programı hazırlarken dinlenmeye, gezmeye, arkadaşlıklara ve eğlenmeye vakit ayırın. Aynı zamanda bu plana düşük yoğunlukta ders çalışma zamanları da ekleyin. Tatili gece geç saatlere kadar oturulan, öğlen saatlerinde kahvaltı yapılan zamanlar olarak düşünmeyin. Günlük uyku ve yemek saatlerinize ani değişliklerinden kaçının. Bu vücudunuzun saatini bozarken,  tembelliğin oluşmasına neden olacaktır. Tatiller başarısız olduğunuz ve eksik olduğunuz dersleri telafi ederek, sınıftaki öğrencileri yakalamak için önemli fırsatlardır. Bu fırsatları değerlendirmek için şu hususlara dikkat etmelisiniz. Tatili ailenin bir arada olması için bir fırsat olarak görün. Bu amaçla büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen v.b. yakınlara ziyarete gidip onlarla zaman geçirin. Tatilleri kişisel gelişiminiz için değerlendirin. Kitap okudukça anlama kabiliyetiniz gelişecektir. Bu hem tatili verimli geçirmenize hem de okul hayatında başarılı olmanıza katkı sağlayacaktır. Sağlığınıza dikkat edin“ dedi. Velilere de uyarılarda bulunan Aktaş, “Çocuğunuzun karnesiyle ilgili duygularınızı, çocuğunuzun kişiliğini incitmeden net bir şekilde anlatın. Onun başarılı olabilmesi için onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Kesinlikle çocuğunuzu suçlayıp yargılamayın. Onu eleştirip, emirler vermeyin. Çocuğunuzu arkadaşlarıyla, kardeşleriyle, komşularınızla kıyaslamayın. Çocuğunuza karnesinin iyide olsa kötüde olsa sizin onu seveceğinizi ve onun arkasında olduğunuzu ona hissettirin. Çocuğunuzun kitaplığını zenginleştirin ve okuması konusunda onu motive edin. Unutmayın,  verilen bu karneler aynı zamanda anne ve babaların yani velilerin karnesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı, huzurlu ve başarılı bir yaz tatili diliyorum' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —