GAZİPAŞA CEZALANDIRILIYOR MU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla yapımına başlanılan Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi çalışmaları ödeneğinin kesilmesinden dolayı durduruldu.

GÜNDEM 13.06.2019 10:17:33 0
GAZİPAŞA CEZALANDIRILIYOR MU?

31 MART 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’den CHP’ye geçen Gazipaşa’ya hükümetten ilk ceza geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçmiş dönem Belediye Başkanı Adil Çelik döneminde başlanan Koru Sahil Projesi için ödemeleri dondurdu. Proje için ayrılan ödeneğin durdurulması vatandaşlar arasında ‘Gazipaşa’yı CHP’ye kaptıran hükümet, vatandaşın yararına yapılan projenin ödeneği durdurarak ilk cezayı kesti’ yorumlarına neden oldu.

 

ÖDENEK KESİLDİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla, Fırat Sargut Mühendislik tarafından yapımına başlanılan Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi çalışmaları durduruldu.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ödemeleri kesmesiyle durdurulan Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi’nin akıbeti halk arasında merak konusu oldu. Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi çalışması kapsamında kaldırım parke çalışmaları yapılarak, palmiye ağaçları dikildi. Proje içerisinde yer alan 2 büfe, 1 basketbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolları, dekoratif aydınlatma, çocuk oyun alanları ve spor aletleri ile yeşil alan alanla ilgili çalışmalar ise ödenek kesildiği için şimdilik rafa kaldırıldı.

 

YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ödemeleri durdurduğunu, belediyenin ise bu projeyi finanse edecek gücü olmadığını kaydetti. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın finanse ettiği bir proje. Gayet güzel gidiyordu ama bakanlık ödemeleri durdurmuş. Orada çalışma yapan müteahhide diyorum ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri durdurduysa, benim o projeyi yapacak gücüm yok. Bakanlıkla görüşün, paranızı verecekse işinize devam edin, belediyeye gelip para istemeyin” diye konuştu. Belediye Başkanı Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilen Sarısu Projesi’nin devam ettiğini belirterek, su kemerlerinde başlanılan restorasyon çalışmalarında ise pürüz çıktığını ifade etti. İmar sorunu çözülmeden restorasyon çalışmalarına başlandığını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bu projelerin üçü de bizden önceki dönemden. Biz devam etsinler istiyoruz. Su kemrelerinde yaşanan imar sorunu için de biz 18 uygulaması yaparak katkıda bulunuruz” diye konuştu.

 

İKTİDARA ÇAĞRI

 

Koru Sahil Projesi için ödeneğin durdurulması Gazipaşa kamuoyunda tepkileri de beraberinde getirdi. Birçok vatandaş, Gazipaşa’nın siyasi tercihi yüzünden cezalandırıldığını söyledi. Bazı vatandaşlar ise iktidar partisinin İlçe Başkanı Ali Doğan ve MHP İlçe Başkanı Numan Terzi’ye bu konuda önemli görev düştüğünü söyledi. Vatandaşlar, “Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ve MHP İlçe Başkanı Terzi, Gazipaşa’ya yapılacak hizmetin ödeneğinin kesilmesine tepki koymalılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ödeneği vermesi ve başlayan projenin bitmesini sağlamalılardır. Suriyelilerin plaj yasağına tepki koyan, deyim yerindeyse ortalığı ayağa kaldırın 2 ilçe başkanın da Gazipaşalılar içinde aynı mücadeleyi vermesi gerekiyor. Umarım Ali Doğan ve Numan Terzi, Suriyelilerin deniz keyfi için verdiği mücadeleyi kendi vatandaşları içinde verirler” diye konuştu.

 

2 MİLYON HİBE GELMİŞTİ

 

Önceki Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Antalya’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşerek,  Koru Sahil Düzenleme projesinden bahsetmiş, projenin başlaması için hibe desteği istemişti. Projeyi inceleyen ve çok beğenen Bakan Kurum, 2 milyon TL hibe destek vereceğini ifade etmişti.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un talimatıyla kısa sürede Gazipaşa Belediyesi’ne proje için 2 milyon TL hibe gelmiş, Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi Belediye Toplantı Salonu’nda 26 Şubat’ta ihaleye çıkarılmıştı.