4 BAŞKAN DEĞİŞTİ SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

2000 yılından bu yana sanayi sitesinde birçok dükkan değiştirmek zorunda kalan sanayi esnafı Erdoğan Akpınar, “4 belediye başkanı değişti ama sorunlarım hala çözülmedi. Her gelene bir dükkan açıverdim. Benim ömrüm Gazipaşa’da d?

GÜNCEL 13.06.2019 10:15:57 0
4 BAŞKAN DEĞİŞTİ SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

GAZİPAŞA Sanayi Sitesi esnaflarından Akpınar Karasör sahibi Erdoğan Akpınar’ın iş yeri çocuk park alanında bulunduğu gerekçeyle boşaltılacak. Gazipaşa Belediyesi tarafından  alınan kararın 3 ay ertelemesini isteyen Akpınar, belediyeden mesleğini devam ettirebileceği bir alan ve iş yeri ruhsatı talep ediyor. 20 yıldır 3 defa dükkan değiştirdiğini söyleyen Akpınar, bu süreçte 4 belediye başkanı değiştiğini ve sorununa bir çözüm bulunamadığını iddia etti. İlk olarak Yeni Mahalle’de bulunan dükkanının Bekir Akyol zamanında Gazipaşa Sanayi Sitesi’ne taşıtıldığını anlatan Akpınar, o günden sonra sıkıntıların yakasını bırakmadığını vurguladı. Mesleği gereği büyük araçlar üzerinde çalıştığını ifade eden Akpınar, Gazipaşa Belediyesi’nden sanayi sitesi dışında bir alanda ruhsat verilmesini talep ediyor.

 

“35 BİN LİRA MASRAF EDİP İŞ YERİMİ AÇTIM”

 

2000 yılından bu yana yaşadığı sıkıntıları anlatan Akpınar, “2000 yılında Gazipaşa Belediye Başkanımız Bekir Akyol zamanında, 'sanayiye kamyon karasör iş yeri sığmaz' dememize rağmen Yeni Mahalle’de bulunan iş yerimizden rızamız dışında, sanayi sitesine taşınmak zorunda kaldık. Sanayi sitesinde bir iş yeri açarak ruhsatımı aldım. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde kaldırımları ve yolu işgal ettiğim gerekçesiyle tutuğum iş yerinden çıkardılar. 3-5 sene mesleğime ara verdim. Daha sonra sanayi sitesinde yeni bir iş yeri açtım. Yeni açtığım iş yerini de kaldırımları ve yolu işgal ettiğim gerekçesiyle Dr. Adil Çelik’in belediye başkanlığı döneminde boşaltmak zorunda kaldım. O denem Adil Çelik’e bana bir yer gösterin dedim. Adil Çelik, sanayi sitesi içinde bulunan çocuk park alanını, “Biz daha buraya 30-40 yıl çocuk parkı yapmayız” diyerek, işgaliye bedelini ödemek şartıyla iş yeri açabileceğimi söyledi ve bu yeri bana tahsis etti. 2016 yılında 35 bin lira masraf edip iş yerimi açtım” dedi.

 

“BEN MESLEĞİME DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

 

Burası benim babamın yeri değil” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan Akpınar, “Buranın süresi bolmuş olabilir. Belediye yönetimi de değişmiş olabilir. Çıkmam gerekiyordur, çıkarım. Fakat ben belediyeden bana zaman vermelerini istiyorum. Ben belediyeden 3 ay zaman istedim. Yani burası bakkal dükkanı değil ki bir günde boşaltayım. Ben mesleğim gereğince büyük araçlarla çalışıyorum. İş yerime gelen araçların en küçüğü 18 metre. Ben bu araçları nereye sığdırayım. Belediye bana bir yer göstersin. Dağın başında olsa yine razıyım. 3 ise 5 olsun yine param neyse onu da vereyim ama yeter ki bir yer göstersinler. Ya da benim bulduğum yere ruhsat versinler. Ben mesleğime devam etmek istiyorum. 4 belediye başkanı değişti ama sorunlarım hala çözülmedi. Her gelene bir dükkan açıverdim. Benim ömrüm Gazipaşa’da dükkan açmakla mı geçecek?” diye konuştu.

 

“İDAMA GİDEN ADAMA  BİLE SON ARZUN NEDİR? DİYE SORARLAR”

 

Belediyeden 3 ay tahliye süresi isteyen Akpınar, tahliye için verdiği dilekçenin dahi reddedildiğini iddia ederek, “Biz  zarara alıştık artık. Bana bir yol gösterin. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” dedi. İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’i işaret ederek, kendisin AK Partili olmasından dolayı Kendisine zorluk çıkarıldığını iddia eden Erdoğan Akpınar, “Ben CHP’li dostlarıma söylüyorum. Bunu derken siyasi ayrımcılık yapmak istemiyorum ama, ben AK Partiliyim ve Adil Çelik’i destekliyorum diye benim taleplerim kesilip atıldı. İdama giden adama  bile son arzun nedir? Diye sorarlar. Benim son arzum; mesleğimi devam ettireceğim bir yer tahsis edilmesi. Belediye bana bir yer göstersin” diyerek yaşadığı sorunların son bulmasını istedi. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27