LAMOS’UN GALİBİ SELBEST

Gazipaşa’da düzenlenen 7. Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nde başpehlivanlığı Ahmet Selbest kazanırken, 2020 yılının güreş ağası Mustafa Akçoçuk oldu.

SPOR 10.06.2019 10:21:58 0
LAMOS’UN GALİBİ SELBEST

GAZİPAŞA’DA, ata sporumuz olan güreş geleneğini yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lamos Arana Karakucak Başpehlivanlık Güreşlerinin 7.’si Selinus Sahili’nde gerçekleştirildi. Selinus Sahili’nde hazırlanan er meydanı, çok sayıda güreşseveri bir araya getirdi. Güreşleri izlemeye Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa’da görev yapan daire amirleri, Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Gazioğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık kategorilerinde düzenlenen etkinliğe yurdun dört bir köşesinden çok sayıda pehlivan katıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı müsabakalarda sporcular rakipleri karşısında ter döktü.  7. Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşlerinde, güreşseverler, 80’ni başpehlivan olmak üzere yaklaşık 300 pehlivanın mücadelesini seyretme fırsatı buldu.

 

BAŞPEHLİVAN AHMET SELBEST

 

7. Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nde 80 başpehlivan er meydanına çıktı. Bir birinden önemli pehlivanların kol bağladığı güreşleri, Yaman Su İnşaat sahibi Abdurrahman Yaman’ın sponsorluğunda er meydanına çıkan Çorum Belediyesi’nin Başpehlivanı Ahmet Selbest kazandı. Selbest, final mücadelesinde Fatih Kambur’u mağlup etti. Müsabakaların sonunda Ahmet Selbest birinci, Fatih Kambur ikinci, Osman Aynur ve Serhat Gökmen üçüncü oldu. Güreşlerin sona ermesinin ardından dereceye girenlere madalyaları ve para ödülleri takdim edildi.

 

Öte yandan dün düzenlenen güreşlerde başpehlivan olan Ahmet Selbest, geçen yıl düzenlenen güreşlerde final müsabakasına çıkmış ve Ali Gürbüz’e yenilerek ikinci olmuştu.

 

GÜREŞLERİN AĞASI MUSTAFA AKÇOÇUK OLDU

 

Gazipaşa’da bu yıl 7.’si düzenlenen Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nde 2020 yılın ağalık ihalesi yapıldı. 2020 yılında düzenlenecek olan 8. Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nin ağası, Serbest Mali Müşavir ve 27. Dönem AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Akçoçuk oldu. Ağalık ihalesinin açılışı Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından açıklandı.  Yılmaz ihaleyi 10 bin liradan açtı. Ağalık ihalesine, Mavi Marketler zincirinin sahibi Mustafa Kemal Alçiçek, Gazipaşa’nın sevilen yerel sanatçısı Erman Çolakoğlu ve iş adamı Aydın Çelik katıldı. Bu üç isim güreşlere 5’er binlere bağışta bulunarak ağalık ihalesinden çekildi. Mustafa Akçoçuk verdiği son 35 bin liralık teklifle Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri’nin yeni ağası oldu. Akçocuk güreş ağası olduktan sonra Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la birlikte güreşleri takip eden halkı selamladı.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27