“ARAZİ SATIŞI ÇÖZÜM DEĞİL”

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın basın toplantısında söylediği, ‘KOMBİ arsasının satışı gündemimizde’ sözüne Ak Parti’den yanıt geldi.

GÜNDEM 7.06.2019 10:59:27 0
“ARAZİ SATIŞI ÇÖZÜM DEĞİL”

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçtiğimiz hafta Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında bir çıkış yolu bulanamaması halinde KOMBİ arsasının satışı için işlemleri başlatacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardında  görüş bildiren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ve geçmiş dönem Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazipaşa Belediyesi’ne arazi satışının çözüm getirmeyeceğini dile getirdiler. İlçe Başkanı Doğan yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar kimi alır, kimi satar. Kimi yapar, kimi yıkar bilemiyoruz. Biz yapan ve alan olmayı tercih ediyoruz. Yıkan ve satan olmayı tercih etmiyoruz. Eğer bu mantalitede, bu zihniyette düşünmüş olsaydık 130 Milyon TL’ye ki en son ekspertiz değeri buydu, o araziyi satardık ve onların 100 Milyon TL diye abarttığı aslında 55 Milyon TL olan borcumuzu peşin öderdik. Belediyemizin kasasını da 80 Milyon TL ile teslim ederdik” dedi.

 

“NE KADAR HİZMET YAPTIĞIMIZI YENİ YENİ FARK EDİYORUM”

 

Gazipaşa Belediyesi’nin arazi satmasına razı olmadıklarını vurgulayan Doğan, “O zaman arazi satma yetkimiz var mıydı? Satabilir miydik? Sattık mı? Hayır. Ha arazi olarak teslim etmişiz ha mülk olarak teslim etmişiz fark eden bir şey yok. Ben tekraren dolaşıyorum da ne kadar çok hizmet yaptığımızı, ne kadar emek çektiğimizi yeni yeni fark ediyorum. Biz arazinin satılmasına razı değiliz. Orayı sattığında sıra Cebeli’ye mi gelecek? Orası da satıldığında sıra nereye gelecek? Merak ediyoruz. Biz Gazipaşa Belediyesi’ni satarak borç kapatan değil de çalışarak, üreterek borç kapatan bir belediye olmasını isteriz. Bizim hangi zor şartlar altında o arsayı geriye aldığımızı millet biliyor. Bunu da herkes bilsin istiyoruz” diye konuştu.

 

“O ARAZİYİ SATMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

 

“Yer satmakla bir yere varılmaz” diyen geçmiş dönem Belediye Başkanı Adil Çelik, “Burada ince bir ayrıntı var. 2014 yılında bize bıraktıkları borç, bütçenin 3 katıydı, KOMBİ arsasının değerinin (11.3 Milyon TL’ye satılmıştı) 4 katıydı. Şimdi ise geriye aldığımız KOMBİ arsasının değeri borcumuzun 2 katı. Önce dörtte birini ödeyebiliyorken şimdi borcumuzun iki katı değerinde. O araziyi satmak çözüm değil. Buraya oteller geldiği zaman o arazi 130 Milyon TL değil 430 Milyon TL olacak. Bir örnek daha vereceğim. 2011 ve 2013 yıllarında iki tane büyük satış yapıldı. Bir tanesi Green Park A.Ş’nin aldığı ilk arazi 10 Milyon TL’ye satıldı. Bir de İŞ Bankası’nın kuru olduğu yerler 2.2 Milyon TL’ye satıldı. Bu ikisi satıldıktan sonra bize kalan borç 45 Milyon TL. Bu ikisi satılmasaydı bize kalan borç belki 45 Milyon değil 90 Milyon TL olacaktı. Keşke satılmasaydı. Yer satmakla bir yere varılmaz” ifadelerini kullandı.

 

“GELİR GETİRİCİ İŞLERLE BORÇ ÖDENMELİ”

 

Gazipaşa Belediyesi’ne tavsiyede bulunan Çelik, “Koru Sahil Projesi’ni bitirecektik 13 tane büfe koyacaktık. 13 tane büfenin 5-6 tanesini otel işletmecileri kiralayacaktı. Büfeleri 30 Bin TL’den versek 360 Bin TL, 50 Bin TL’den versek 600 Bin TL yani yer satmakla değil de gelir getirici işlerle borç ödenmeli” İfadelerinde bulundu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27