Tarih: 03.06.2019 11:57

GAZİPAŞA BAYRAMA HAZIR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA halkının rahat ve huzur ve güven içerisinde bayram tatili geçirmesi için tüm kurumlarda gerekli tedbirler alındı. Gazipaşa Belediyesi 4 Haziran’da başlayacak Ramazan Bayramı hazırlıkları kapsamında yolları, cadde ve parkların gerekli bakımını yaptı. Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri, arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı yapabilmesi amacıyla ilçe merkezi ve 53 mahalledeki mezarlıklarda kötü görüntüye neden olan otları temizledi, ağaçları budadı ve tamiratlar yaptı.

 

TÜM TEDBİRLER ALINDI

 

Ramazan Bayramı tatili için emniyet, asayiş, trafik, sağlık ve diğer hizmetlerle ilgili olarak da tüm tedbirler alındı. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdürecek. Sağlık alanında Gazipaşa Devlet Hastanesi Acil Servisi hizmet verecek. Vatandaşlar ise bayramlık tatlı ve şekerleme alışverişlerini yapmak için şehir merkezine gelirken çocuklarda unutulmadı. Çocuklarına bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar, dükkânların yolunu tuttu.

 

TRAFİKTE SIKI DENETİM

 

Bayram süresinde tam kadro görevde olacak olan Antalya emniyeti, vatandaşların güvenilir bir bayram geçirmesi için çalışacak. Bayramın hüzne dönüşmesi için çalışmalarına hız veren Antalya Emniyeti, Gazipaşa dahil Antalya genelinde helikopter ile havadan denetim yaptı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde havadan, Alanya, Gazipaşa, Korkuteli, Kepez ve Burdur ve Isparta yolunda trafik yoğunluğunu inceledi. Bu bölgelerde yoğunluk olan noktalarda, yerde denetim yapan ekiplerle iletişime geçerek alınması gereken önlemleri bildirildi.

 

TRAFİK HAVADAN DENETLENDİ

 

Helikopter denetiminde ilk durak Gazipaşa oldu.  helikopterle yapılan denetimlerde Gazipaşa-Anamur sınırına kadar gelen ekipler, havadan trafik güvenliğini kontrol etti. Kural ihlali yapan sürücüler, karadaki ekiplere bildirildi. Kavşaklarda kırmızı ışık ve emniyet kemeri uygulamalarında, sol şerit ihlallerinde, ağır taşıtlar üzerinde yolcu taşımacılığı yapanları tespit için ise Drone (İnsansız Hava aracı) kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —