Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Gazipaşa ile birlikte 19 ilçede ilk 4 ay, 13 bin 74 gıda denetimi yapıldığını açıkladı.
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı içerisinde ilk dört ayda Gazipaşa ile birlikte 19 ilçede yapılan gıda denetim çalışmaları sonunda toplam 13 bin 74 denetim gerçekleştirdi. Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini hassasiyetle gerçekleştiren ekipler, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeyi amaçlıyor. Gıda satış ve toplu tüketim yeri olarak faaliyet gösteren gıda işletmeleri üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen halkın gıda güvenliği için denetim ve kontrollerin titizlikle devam ettiğini bildirdi.
DENETİMLER HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR
Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimlerin artarak devam ettiğini kaydeden Özen, “Bakanlığımızın temel politikası “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği” yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir” dedi.
RAMAZAN’A ÖZEL DENETİM
“Ramazan ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak tüketimi artan ürünleri üreten işletmelere yönelik denetimlere ağırlık veriyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren Özen, “Ramazan ayında özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, pasta ve pastacılık ürünleri, börek, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar ve şekerlemeler, tahin, helva, pekmez, bisküvi, çikolata, kakaolu ürünler üreten gıda işletmelerinde ilave denetimler yapılmaktadır. Ayrıca il genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyet gösteren gıda işletmelerine 2019 yılı içerisinde 13 bin 74 denetim yapılmıştır” şeklinde konuştu.