SIRADA MR VAR

Son 2 yılda büyük bir gelişme göstererek, her geçen yıl büyüyen Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin eksikleri bir bir tamamlanıyor. Hekim kadrosunu tamamlayan, eksik cihaz konusunda da girişimlerini sürdüren Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin en b

SAĞLIK 29.05.2019 10:50:26 0
SIRADA MR VAR

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Hasan Sözel’in göreve gelmesiyle adeta çağ atlayan Gazipaşa Devlet Hastanesi eksiklerini bir bir tamamlanıyor. 2015 yılında yeni binasında hizmet vermeye başlayan ve hizmet kalitesini 2017 yılında göreve başlayan Başhekim Sözel’le arttıran ilçemiz devlet hastanesi, bir taraftan cihaz eksiklerini tamamlarken, diğer taraftan da hekim kadrosunun gücüne kattı. 29 uzman hekim ve 10 pratisyen hekimle ilçe halkına hizmet veren Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan değişim ve dönüşüme rağmen, Manyetik Rezonans (MR) cihazının eksikliği ciddi anlamda hissediliyor. Günde ortalama en az 30 kişinin Alanya’ya MR çektirmeye gittiği Gazipaşa’da, vatandaşlar MR cihazının hastaneye kazandırılmasını 4 gözle bekliyor.

 

HEKİM KADROSU TAMAM

SIRADA MR CİHAZI VAR

 

Alanında uzman doktor kadrosu ve diğer sağlık çalışanlarıyla sağlık hizmetlerinde daha kaliteli hizmet verme vizyonuyla ilçe halkına hizmet veren 90 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi, Son 2 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Bir bir uzman hekim kadrosunu güçlendiren devlet hastanesi, geçen yıl işitme testi (odyometri) ölçümleri ve beraberinde orta kulağın basınç ölçümünde gerekli olan timpanometri cihazıyla ilçe halkına hizmet vermeye başladı. Hastanede son olarak ESWL cihazı  (böbrek taşı kırma) hizmete girdi. Bu ay içinde hizmete giren son teknoloji ESWL cihazı, böbreğin orta veya üst kesimlerinde yerleşimli veya idrar kanalında olan ve 3 cm ‘den küçük taşları başarılı bir şekilde kırabiliyor. Devlet hastanesinde yaşanan gelişim ve değişimi gören ilçe halkı, hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kazandıracağı MR cihazını bekliyor.