Tarih: 29.05.2019 10:48

‘KOMŞU KÖYÜN DELİSİ’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. İlçenin sanat hayatına renk katan Suat Ertürk yönetimindeki Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü, 'Komşu Köyün Delisi' adlı tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturdu. Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kaleme aldığı ve öğretmen Suat Ertürk’ün yönettiği oyuna ilgi oldukça fazlaydı. 27-28 Mayıs tarihlerinde Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun saat 21.00’de başladı. Tiyatro oyununa, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gül, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Delisi olmayan Güney Köyü'nde yaklaşan muhtar seçimlerinin esprili bir dille sergilendiği oyunda oyuncular, adeta bir tiyatrocu edasıyla başarılı bir performans sergiledi. Trajikomik oyun izleyicilerden tam not aldı.

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Oyunu sahneye koyabilmek için uzun provalar yapan, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri oyunculuklarıyla büyük beğeni topladı. Suat Ertürk’ün yönettiği oyunun müziklerini Mehmet Şahin ve Burhan Şahin çalarken, sahnenin dekor ve ışık işlerini ise Şahin Kenzo Dursun, Anıl Savlar ve Sudenaz Akar görev yaptı. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda, Deli Dumrul’u Kaan Sarıtaş, muhtarı Furkan Büyükballı, Gülfidan’ı Sinem Salman, Fadime’yi Aslıhan Güven, Hatice’yi Miray Atay, Ömer’i Ömer Doğan, Hüseyin Ağa’yı Hüseyin Aksoy, Osman’ı Veli Yılmaz, Ramazan’ı Türkay Çelik, Tahir Ağa’yı Oğuzhan Saylar, Çaycı Rüstem’i Ali Yıldız, Remzi’yi Aykut Oktay, Arzuhalciyi İbrahim Mangar, öğretmeni ise Buket Topaloğlu canlandırdı. Oyun sonunda izleyiciler, öğrencileri ayakta alkışladı. Okul Müdürü Ahmet Gül ise oyun sonunda Suat Ertürk ve öğrencilerine kutlayarak teşekkür etti.

 

İZLEYİCİ YALNIZ BIRAKMADI

 

Program sonunda kısa bir açıklama yapan oyunun yönetmeni Suat Ertürk, “Bugün Gazipaşa halkı bizi yine yalnız bırakmadı. Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü olarak yeni oyunlar sahneye koymaya devam edeceğiz. Burada ‘Komşu Köyün Delisi’ni ilçe halkımızla buluşturduk. Bu oyunun provalarını aksatmayan, özveriyle çalışan tüm öğrencilerime tebrik ediyorum. Ayrıca bizleri bu oyunda yalnız bırakmayanlara da teşekkür ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —