Tarih: 27.05.2019 10:11

DEV PROJE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA halkının heyecanla beklediği Koru Sahil Projesi çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla, Fırat Sargut Mühendislik tarafından yapımına başlanılan Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi çalışmaları başladı. 1 milyon 642 bin 900 TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanılan Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi 150 günde tamamlanacak.  Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi çalışması kapsamında kaldırım parke çalışmaları yapılarak, palmiye ağaçları dikildi. İş makinelerinin çalışmaya devam ettiği Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi hızla sürüyor. Koru Sahil Projesi içerisinde; 2 büfe, 1 basketbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolları, dekoratif aydınlatma, çocuk oyun alanları ve spor aletleri olacak. 50 bin metrekarelik alanın 27 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Proje tamamlandığında Koru Sahili farklı bir görünüme kavuşarak, yeni bir cazibe merkezi olacak.

 

SÖZLEŞME İMZALANDI ÇALIŞMA BAŞLADI

 

Önceki Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Antalya’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşerek,  Koru Sahil Düzenleme projesinden bahsetmiş, projenin başlaması için hibe desteği istemişti. Projeyi inceleyen ve çok beğenen Bakan Kurum, 2 milyon TL hibe destek vereceğini ifade etmişti.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un talimatıyla kısa sürede Gazipaşa Belediyesi’ne proje için 2 milyon TL hibe gelmiş, Koru Sahil 1. Etap Peyzaj Projesi Belediye Toplantı Salonu’nda 26 Şubat’ta ihaleye çıkarılmıştı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 789 bin 493 TL olan projenin ihalesini alan Fırat Sargut Mühendislikle,  25 Mart 2019’da sözleşme imzalanarak, kısa süre sonra çalışmalar başlatıldı.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçmiş dönemde başlayan projelere devam edeceklerini açıklayarak, Koru Sahil Projesi başta olmak üzere, diğer projeleri tamamlamak için çalışacaklarını ifade etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —