MÜFTÜDEN YARIŞMA ÇAĞRISI

Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, Ramazan ayı dolayısıyla ortaokullar arası resim ve kompozisyon yarışmasına başvuruların 24 Mayıs Cuma günü sona ereceğini hatırlattı.

GÜNDEM 22.05.2019 21:12:58 0
MÜFTÜDEN YARIŞMA ÇAĞRISI

İLÇE Müftüsü Erdoğan, ‘Ramazan ve infak’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen ortaokul öğrencilerinin, Cuma gününe kadar eserleriyle birlikte ilçe müftülüğüne müracaat edebilecekleri söyledi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

 

İlçe Müftüsü Erdoğan, kurulacak komisyon tarafından dereceye giren öğrencilerin belirleneceğini belirterek, “Tüm ortaokul öğrencilerinin katılacağı yarışmaya kimlik, öğrenci belgesi ve başvuru dilekçesiyle müracaat edilmesi gerekiyor. Yarışmanın sonunda yapılacak değerlendirmede resim ve kompozisyon yarışmasında ilk sırayı alan öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirilecek, ayrıca il finaline katılmaya da hak kazanacaklar. Yarışmada ilk olarak ilçe müftülükleri tarafından ilk 3’e girenler tespit edilecek. İlçelerde ilk sırayı alan öğrenciler ise il finaline katılacak.  İl müftülükleri ise, 12 Haziran 2019 tarihine kadar yarışmayı sonuçlandırıp dereceye girenleri internet siteleri üzerinden ilan edecek.  Her iki kategori için tek bir değerlendirme komisyonu kurulacak. Komisyonlar ilçelerde kaymakamlık, illerde valilik oluru ile oluşturulacak” dedi.

 

SON GÜN YARIN

 

Yarışmaya müracaatların yarın sona ereceğini belirten Müftü Erdoğan, “Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onları başkanlığımızın gençlik çalışmaları ile tanıştırabilmektir. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, KYK yurtlarında görevli manevi danışmanlar ile başkanlığın gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif olarak yer alacaklardır. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece bir alandan ve en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.  Yarışma neticesinde ilçelerde resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birinci olan öğrenciler ilçe müftülükleri, illerde resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere dereceye giren öğrenciler ise il müftülükleri tarafından ödüllendirilecektir. Resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere il birincilerine verilecek ödül yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara verilecek ödül ise çeyrek altın olacaktır. Ayrıca müftülüklerin imkânları nispetinde yarışmaya katılım sağlayan öğrenciler ödüllendirebilecektir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, müftülüklerce bir sonraki yıl Ramazan ayına kadar muhafaza edilecektir. Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması gibi hususlar dikkate alınmalıdır. Ben tüm öğrencilerimizi, yarın mesai bitimine kadar yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27