KALEDRAN YALNIZ DEĞİL

CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Kaledran’a yapılması gündemde olan mermer ocağına karşı olduklarını belirterek, “Bizim bir duruşumuz var. Kaledran yalnız değildir” dedi.

GÜNDEM 22.05.2019 06:20:34 0
KALEDRAN YALNIZ DEĞİL

20 MAYIS 2019 Pazartesi günü gazetemizde yer verdiğimiz 'Kaledran Tehlike Altında' başlıklı haberimiz kamuoyunu iki  gündür meşgul ediyor. Gazipaşa’nın Yakacık ve Anamur’un Anıtlı mahallelerini içine alan, çevre il ve ilçelerde Galadıran olarak bilinen Keledran’a, bin dönümlük bir alanda mermer ocağı yapılası gündemde. Ekonomik değeri yüksek muz, avokado, mango, licthi, pasiflora, pitaya, papaya ve kahve gibi tarımsal ürünlerin yetiştiği Kaledran’ın ekolojik dengesini tehlikeye sokacak mermer ocağını Gazipaşa halkı istemiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Patisi Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Galadıran’a yapılacak olan mermer ocağına karşı olduklarını dile getirdi.

 

“BİZİM BİR DURUŞUMUZ VAR”

 

İnsan ve çevre konularında Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir duruşu olduğunu belirten Güven, “Kaledran Gazipaşa’nın cenneti. Buraya mermer ocağı açılamasına karşıyız” dedi. Mermer ocağının Kaledran’a ciddi zararlar vereceğinin altını çizen Güven, “Kaledran tarım alanında Gazipaşa ve Anamur için çok önemli. Burası iklimi gereğince Türkiye’de yetişmeyen birçok tropikal meyvenin yetiştiği bir nokta. Buraya açılması düşünülen mermer ocağı açılırsa, Kaledran’ın ne doğası kalır, ne de tarım yapılacak havası. Burada bir doğal yaşam alanı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, mermer ocağına karşıyız. Bu konuda Kaledran yalnız değildir” diye konuştu.

 

“BÖLGEDE TARIM BİTER”

 

Kaledran’a mermer ocağı açılması durumunda bölgede tarımın biteceğini iddia eden Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Kaledran  mevkii içinde bulunan  Anıtlı Mahallesi’ne açılacak olan mermer ocağı bu mahallerde tarım ile geçimini sağlayan köylüleri olumsuz etkiler. Bölgede tarımı biter, çiftçilerimiz zarar görür. Bu duruma hep birlikte karşı durmalıyız. Çiftçilerimizi yalnız bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.

 

“CİNAYETTEN FARKSIZDIR”

 

Mermer ocağına karşı çıkan Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Anamur Tarımının şah damarı olan muz ve avokado üretim merkezinin içine mermer ocağı yapılması bir cinayetten farksızdır. Mermer ocağının tarım arazisi içinde yapılmasını anlamak mümkün değil mermer ocağını başka yere açabiliriz ama muzu ve avokadoyu her yere ekemeyiz bölgede yetişen muz ve avokado üreticimizin tek geçim kaynağıdır. Bu sorun yalnızca Anıtlı Mahallesin değil tüm Anamur’un sorunudur” ifadelerini kullandı. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27