GAZİPAŞA’DA COŞKULU FENER ALAYI

Gazipaşa’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları fener alayı yürüyüşü ve halk konseriyle sona erdi.

GÜNDEM 21.05.2019 10:26:43 0
GAZİPAŞA’DA COŞKULU FENER ALAYI

GAZİPAŞA’DA Milli mücadelenin 100. yıldönümü kutlamaları çelenk koyma ve resmi programın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi’nin düzenlediği fener alayı ve Gazipaşa Belediyesi’nin organize ettiği halk konseriyle sona erdi.

 

YÜRÜYÜŞE YOĞUN KATILIM

 

ADD Gazipaşa Şubesi tarafından milli bayramlarda organize edilen fener alayı yürüyüşü her zamanki gibi hal yolu üzerindeki Yayla Market önünden başladı. Yürüyüşü için toplanan kalabalık grup, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve meşalelerle, marşlar okuyarak şehir merkezine yürüdü. Çok sayıda vatandaş, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı baskısı olan tişörtler giyerek yürüyüşe katıldı. Atatürk anısına sloganlar atan gruba evlerindeki vatandaşlar da eşlik etti. Yürüyüşe katılanlar sık sık ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganı attı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, fuar alanında sona erdi.

 

MUHTEŞEM KONSER

 

Fener alayının ardından fuar alanında ücretsiz halk konseri yapıldı. Erman Çolakoğlu ve Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan, konsere katılanlara müzik ziyafeti sundu.  İlke Türkdoğan, söylediği bir birinden güzel türkülerle geceye renk kattı.  Konserde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tüm ilçe halkının bayramının kutladığını söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, sanatçı İlke Türkdoğan’a günün anısına çiçek takdim etti.

 

ADD’DEN TEŞEKKÜR

 

ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer, program sonunda yaptığı açıklamada fener alayı ve konsere katılarak coşkuya ortak olanlara teşekkür etti. 19 Mayıs’ın 100. yılına yakışan bir kutlama yaptıklarını belirten Başkan Tuncer, “100.yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 şanlı, şerefli bir mücadelenin kısaca eşi görülmemiş bir destanın da başlangıç tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk, 100. yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve Batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. Onuniçin 19 Mayıs’ın 1919’un 100. yılında ve derneğimizin 30. kuruluş yıl dönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. Cumhuriyet değerlerinin yeniden tartışılır hale geldiği günümüzde, 19 Mart 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun kirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır. Bizler Atatürkçüler olarak, tehlikenin farkında olarak. Atamızın “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” sözü ışığında, 1919 ruh ve bilinciyle Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa Şubesi olarak Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, tüm kazanımlarının yılmaz savunucuları olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27