VATANDAŞIN AĞAÇ TEPKİSİ

Gazipaşa’da, Pazarcı Mahallesi’nde buluna tarihi su kemerlerinin restorasyonu başladı. Devam eden restorasyon çalışmaları sırasında budanan ağaçlar ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

GÜNDEM 21.05.2019 10:22:14 0
VATANDAŞIN AĞAÇ TEPKİSİ

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından Mart ayında ihaleye çıkartılan ve yaklaşık maliyeti 2 milyon 45 bin TL olan tarihi su kemerlerinin konsolidasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. İşi alan firma tarafından su kemerlerinin çevresinde bulunan karaağaç ve iğde ağaçlarının budanması tepkileri de beraberinde getirdi. Kesilen ağaçlara çok üzüldüğünü dile getiren Pazarcı Mahallesi sakinlerinden Mustafa Ay, “Bu ağaçlar benim çocukluğumdan bu yana burada. Şimdi restorasyon çalışmaları nedeniyle budandı. Ağaçlar çok kötü duruma geldi. Bu  duruma çok üzüldüm” dedi.

 

“AĞAÇLARI KESMEK ZORUNDA MISINIZ?”

 

Ülkemizde yapılan birçok işte bir aksaklık ve eksiklik olduğunu ifade eden Ay, “Tarihimizi gün yüzüne çıkarmak için güzel bir çalışma yapılmış. Ama yapılan bu çalışmalarda ağaçların kesilmesi zorunlu mu? Biz çocukken bu ağaçların altında oyunlar oynardık. İğde ağaçlarının meyvelerinden yerdik. Şimdi ise ağaçlar alagabış gibi kaldı. Yan yana  bulunan karaağaçlar, kalp şeklindeydi. Evlenecek olan çiftler ve sevgililer bu ağacın önünde hatıra fotoğrafı çektirirlerdi. Şimdi fotoğraf çektirecek ne kalp şeklinde ağaç kaldı, ne de ağaçlarda dal” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27