BİLGİ YARIŞMASI NEFES KESTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Konyaaltı Şubesi ve Eğitim-İş Gazipaşa Temsilciliği tarafından organize edilen ortaokullar arası bilgi yarışmasının birincisi Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip

GÜNDEM 20.05.2019 10:10:47 0
BİLGİ YARIŞMASI NEFES KESTİ

19 MAYIS Atatürk’ü, Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yapılan ‘Atatürk Devrimleri ve Cumhuriyet’ konulu bilgi yarışması Cumartesi günü saat 14.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bilgi yarışmasına Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  ADD Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ

 

İstiklal ve saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapan ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer, kendilerine destek verenlere ve yarışmayı izlemeye gelenlere teşekkür etti. ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer, “Tam 100 yol önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılan bağımsızlık ateşi,  yalnızca Türk tarihinin değil, tüm dünya tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Çünkü bu mücadele emperyalizme karşı kazanılan en görkemli zaferdir. Bu zaferin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk aradan geçen yıllara rağmen hiçbir zaman unutulmayacaktır. Tarih, unutmak ve unutturmak isteyenleri hiçbir zaman affetmemiş ve kaybedenler listesine adını eklemiştir. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyen, ‘Birgün benim sözlerim bilimle ters düşürse, bilimi seçin’ diyen bir önder asla zamana yenik düşmeyecektir. İlk adımı 19 Mayıs 1919 yılında atılan bu bağımsızlık ateşinin sönmesine asla izin vermeyeceğiz. Atatürk’ün bizlere açtığı bu yoldan yürümekten asla yorulmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, İstanbul’dan Bandırma Vapuru’yla yola çıkanlara selam olsun diyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerine tamamladı.  ADD Şube Başkanı Tuncer, konuşmasının ardından derneğe her konuda destek veren Dostlar Kasap sahibi Fikri Özgün ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya’ya teşekkür plaketi verdi.

 

BİRİNCİ ŞEHİT DEMET SEZEN OLDU

 

‘Atatürk Devrimleri ve Cumhuriyet’ konulu bilgi yarışmasına Beyrebucak Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Fadime Tuncer Ortaokulu, Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Ortaokulu, İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu katıldı. Her okulun 3 öğrenci ile temsil edildiği yarışmada okulların yarışacağı masalar kura ile belirlendi. Öğrencilere, yarışmada 15 soru soruldu. 15 soru sonunda eşitlik olunca yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonunda yarışmanın birincisi Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Ortaokulu oldu. Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Ortaokulu’nu yarışmada Merve Koç, Ayşe Karabulut ve Esra Özgün temsil etti.  Yarışmanın ikincisi belirlemek için yeni sorular soruldu, ancak eşitlik bozulmayınca komisyon tarafından kura çekilmesine karar verildi. Çekilen kura sonucunda Fadime Tuncer Okulu ikinci, İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

 

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yarışmanın birincisi olan Şehit Demet Sezen Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine madalyalarını ve hediyelerini takdim etti. Öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Yılmaz öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışma tüm öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27