DOĞAN’DAN FATURA CEVABI

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in gündeme getirdiği konser faturası iddialarına cevap verdi. Konser giderlerinin ödenmesinde usulsüzlük olmadığını iddia eden Doğan, konser ücretinin partili

GÜNDEM 17.05.2019 10:21:23 0
DOĞAN’DAN FATURA CEVABI

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Gazipaşa gündemini sarsan Mustafa Yıldızdoğan konseri ve sonrasında yapılan ödemeyle açıklama yaptı. CHP İlçe Başkanı Ömer Güven tarafından gündeme getirilen iddiaların asılsız olduğunu iddia eden Doğan, “Geçtiğimiz Cuma günü Sayın Belediye Başkanının çarpıtarak belediye kapısında teşhir ettiği belediyenin borçlarıyla ilgili yaptığımız açıklamanın ardından CHP İlçe Başkanı Sayın Ömer Güven bizlere yönelik yine aslı olmayan bir iddia ortaya attı. Sayın Güven, AK Parti İlçe Teşkilatının 25 Mart tarihinde Mustafa Yıldızdoğan Konseri düzenlediğini ancak konser giderinin usulsüz bir şekilde Gazipaşa Belediyesi’nden karşılandığını iddia etti.Konserin yapıldığına itiraz edecek halimiz yoktur ancak burada konser giderlerinin usulsüz bir şekilde belediyeye ödetildiği konusuna itirazımız vardır. Söz konusu konser Gazipaşa Belediyesi tarafından 15 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanmış  Mustafa Yıldızdoğan, ses sistemleri ve bütün konsere menajerlik hizmeti veren idari kadro , sahne kurulumu dahil her şey  konser verilecek şekle getirilmişti.Ancak şiddetli  hava muhalefeti nedeniyle planlanan konser gerçekleştirilemedi. Sizlerde taktir edersiniz ki; gerçekleşse de, gerçekleşmese de  ücretlerinin ödenmemesi gibi bir durum olamaz” dedi.

 

“ÜCRETİ GÖNÜLDAŞLARIMIZ ÖDEDİ”

 

Doğan, “Ücreti belediyemizin  sosyal etkinlikler programı çerçevesinde  hukuki bir  şekilde belediyemiz tarafından ödenmiştir. Zaten bu konser duyurusu, belediyenin sosyal  etkinlik programları çerçevesinde bütün halkımıza belediyemiz  tarafından duyurulmuştu. Kamuoyunda  konserle ilgili çok büyük bir beklenti oluşunca  Ak Parti olarak biz bu beklentiyi karşılamak için  Sayın Yıldızdoğan’ın menajerleriyle ikinci bir konser için tarih istedik.Tabii ki seçim öncesi olsun dedik. Onlarda birtek boşluğun 25 Mart 2019 tarihinde olduğunu kabul etmemiz halinde konseri bu tarihte verebileceklerini söylediler. Bizde halkımızın beklentisini karşılamak için oturduk, pazarlık ettik ve  ikinci konserle ilgili anlaştık. Sonra seçim yasaklarının girdiğini bildiğimiz için ücreti gönüldaşlarımız, partililerimiz  karşılayacağı için bu konserde aynı zamanda aday ve  meclis üyesi aday tanıtımı da yapmayı uygun bulduk. Kaldı ki; yol konaklama  ve menajerlik hizmetleri gibi bütün giderleri gönüldaşlarımızın kredi kartlarından çektik ve elden ödedik. Konserin ilk planlandığı tarihte seçim yasakları başlamamıştı. Dolayısıyla Belediyenin böyle bir etkinlik yapmasında bir sakınca yoktu” diye konuştu. 

 

“CHP KONSERİN İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPTI”

 

Konserin iptali için CHP’nin başvuru yaptığını “Sayın Güven’in başında olduğu CHP, konserin iptali için İlçe Seçim Kuruluna başvurmuş, yapılan görüşme sonunda CHP’nin başvurusu reddedilmiştir. Bu konuyla ilgili Sayın Güven, bir usulsüzlük yapıldığını düşünüyorsa vakit kaybetmeden kendisinin adli makamlara başvurmasını tavsiye ediyoruz. Sayın Güven’in 15 Mart’ta yapılan konserin yasal ve hukuki olduğunu, belediyelerin böyle sosyal faaliyetler yapmakla yükümlü olduğunu, geçmiş CHP belediyeciliği dönemlerinde de örneklerinin bolca olduğunu bildiği halde ödenen paranın usulsüz olduğunu belirten bir yazı kaleme almanızı üzücü buluyorum. Konser için davet ettiğimiz sanatçı Türkiye ‘ye mal olmuş ve Türkiye’m türküsüyle herkesin kalbine yer etmiş aslan yürekli milli bir sanatçıdır. Bu konser sadece AK Partililer için değil tüm ilçe halkı için düzenlenmiştir. Sanatçıyı oğlumuzun sünnetine, kızımızın kınasına çağırmadık. Bu sanatçıyı tüm Gazipaşa halkı için seçim öncesi gerilimlerin hat safhaya çıktığı, herkesin birbirini eleştirdiği nazik bir süreçte, halkımızın hoşça vakit geçirmesi, birlik ve bütünlüğün perçinlenmesi, tabi ki seçmenlerimizin de bir araya gelerek kaynaşması için düzenledik.. Oraya gelen herkes AK Partili ya da MHP’li değildir. Oraya uzaktan yakından, birçok farklı görüşten binlerce vatandaşımız gelmiştir. Bu da gösteriyor ki; oraya gerçek bir halk katılımı olmuştur.. Bundan önce CHP belediyeciliği döneminde yapılan konserleri uygun gördüğüm gibi bu konserin yapılmasını da çok yerinde ve uygun görüyorum. Çünkü belediye bu tür sosyal faaliyetleri yapmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

 

“MAZOT ALMAKTA BİLE ZORLANAN BİR BELEDİYE”

 

AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Ha siz ödenen parayı kafaya taktıysanız CHP belediyeciliği dönemlerinde de onlarca kez bu tarz konserlere belediye tarafından para ödenmiştir.  Ayrıca AK Parti belediyeciliği döneminde yüzlerce konser parasını katma değer olarak belediyemize kazandırmışızdır. Nasıl mı? 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden üç gün önce icra yoluyla satılan Kombi arazisi ve Cebeli Tepesinin o günkü satış değeri  11 trilyon TL iken, çabalarımız sonucu geri aldığımız bu arazilerimizin bugünkü değeri yaklaşık 130 trilyon TL civarındadır. Sayın Güven belediyemize kazandırdığımız  119 trilyonluk bu farkı AK  Parti’ye mi, Ali Doğan‘a mı verdinde şimdi Ali Hoca’dan konser parası istiyorsun. Kaldı ki ikinci konserin parasını dava arkadaşlarımız ve gönüldaşlarımız ödemiştir. Eğer bütün borçlar temizlenip de  sadece konser parası kadar borç kaldıysa biz bunu da ödemeye hazırız. Sözün aslı  Gazipaşa’da borç  edebiyatı ile kaybedilecek  zamanın olmadığını, Gazipaşa Gazipaşa’ya yeter diyenlere  hatırlatmak isterim. Gönül ister ki; Gazipaşa’ya bizden daha çok hizmet edin. Ancak iş makinelerine mazot almakta bile zorlanan bir belediyenin bu hizmetleri yapıp yapamayacağını hep beraber göreceğiz. İşte bunun için İktidar belediyeciliği diye bas bas  bağırıyorduk.

 

“HİZMETLERİ MERAKLA BEKLEMEKTEYİZ”

 

Sayın Güven’in bahsettiği bir diğer konu ise bizleri şaşırtmamakla birlikte üzmüştür. Devraldıkları belediyenin aşırı şekilde lüzumsuz harcama yaptığını iddia eden Güven, vatandaşların evlerinin önlerine dökülen asfaltı lüzumsuz olarak görmüştür. Bizler AK Parti Belediyeciliğinin gereğini en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımızın kapısının önüne kadar sıcak asfalt götürdük. Bunu yaparken de siyasi parti ayrımı gözetmedik. İhtiyaç ve imkan ölçüsünde belirlediğimiz önceliğe göre tüm vatandaşlarımıza hizmet götürmeye gayret ettik. Halkımız bizlere bu görevi tekrar verseydi aynı şekilde devam edecek, dökemediğimiz vatandaşlarımızın da evinin önüne sıcak asfaltı dökecektik. Gazipaşa halkına yapılan hizmeti Sayın Güven’in lüzumsuz görmesini değerli Gazipaşa halkının takdirine bırakıyoruz. Bize göre ilçemize yapılan hiçbir hizmet lüzumsuz değildir. Bizler halkımızın kapısının önüne kadar sıcak asfaltı götürmeyi hedefleyen bir belediye iken, şimdi kepçe isteyen, yol isteyen vatandaştan ve muhtarlardan mazot parası istendiğini de üzülerek duymaktayız.  5 yıl içerisinde belediyeyi kazananların ilçemize hangi lüzumlu hizmetleri kazandıracağını da merakla beklemekteyiz.”