“EKONOMİ İYİCE ZORA GİRDİ”

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Nuri Kaplan, haftalık basın açıklamasında 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri ve ekonomide yaşananlarla ilgili fikirlerini kamuoyuyla paylaştı.

GÜNDEM 17.05.2019 10:07:55 0
“EKONOMİ İYİCE ZORA GİRDİ”

SAADET Partisi Genel Merkezi’nin 23 Haziran’daki İstanbul seçimleriyle ilgili kararını verdiğini belirten İlçe Başkanı Kaplan, “23 Haziran seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız. Saadet Partisi olarak, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı yeni süreçte, normalleşmeye vesile olmak, ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderilmesi için çaba gösteriyoruz. Saadet Partisi olarak bütün çabamız ve ümidimiz bu yeni sürecin Türkiye’nin normalleşmesine vesile olması, kutuplaşmanın ortadan kalkması ve toplumun her kesimini derinden etkileyen ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderilmesi içindir. Artık bu seçimde İstanbul 16 milyon değil 82 milyondur. İstanbul Türkiye’nin kalbidir ve İstanbul’un yorulması Türkiye’nin yorulması demektir. Bu sorumlulukla verdiğimiz karar Türkiye’mizin önünü açmaya yöneliktir. İlgili kurullarımızla yaptığımız geniş istişareler, kamuoyu eğilimleri ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak 23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız. Bu vesile ile yürütülecek seçim kampanyalarında başta adaylar ve siyasi partiler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı üslup ve davranış olarak her zamankinden daha fazla hassas olmaya davet ediyoruz. Bu seçimlerin İstanbul’umuza, ülkemize ve milletimize hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. 23 Haziran çatışmanın değil dayanışmanın tarihi olsun” dedi.

 

SEÇİMLERİN EKONOMİYE YANSIMASI

 

SP İlçe Başkanı Kaplan, yenilenen İstanbul seçimlerinin kötü olan Türkiye ekonomisini iyice zora soktuğunu söyleyerek, “Türkiye ekonomisi çok sert kriz içerisindeyken YSK’nın İstanbul seçimlerini tekrarlaması ekonomiyi iyice zor soktu. Seçim için hazineden yapılan harcamalar ekonomiyi bütçeyi iyice zora soktu. Örtülü ödenek harcamaları tüm zamanların rekorunu kırdı. Nisan ayında 403 milyon TL örtülü ödenek harcaması yapılırken 2019’un ilk 4 ayında 54 Milyar TL’lik açık verildi. Yıl sonunda toplam 80 milyar TL’lik bütçe açığı beklenirken Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında hesaplanan öngörünün 54 Milyar TL’si harcanmış durumda 2018 yılının Nisan ayında 2.8 milyar TL olan bütçe açığı yeni yılın aynı ayında 18.3 Milyar TL’ye fırlarken 4 aylık süre zarfında meydana gelen açığın geçen yıla göre 20 Milyar TL’yi aştığı görülüyor. Seçim yatırımı olarak görülen ÖTV, KDV ve harçlarda hükümet tarafından yapılan indirimler bütçeye fazladan yük olurken hazine gelirlerinin de düşmesine neden oldu” diye konuştu.