FEN LİSESİ’NDE MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI

Gazipaşa Fen Lisesi’nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, milli mücadele döneminin anlatıldığı konferans verildi.

GÜNDEM 17.05.2019 10:02:13 0
FEN LİSESİ’NDE MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ülkü Küçük tarafından Gazipaşa Fen Lisesi öğrencilerine verilen konferans, dün saat 14.15’te başladı.  Fen Lisesi Toplantı Salonunda yapılan ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansa Gazipaşa  Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör ve öğretmenler de eşlik etti. Öğrencilere milli bilinç ve vatan sevgisi aşılamak amacıyla verilen konferansta konuşan okul müdürü Ahmet Güngör, ülkemizin kolay kazanılmadığını, milli mücadele döneminde Anadolu’da yaşayan bireylerin büyük zorluklar altında bağımsızlık mücadelesi verdiğini anlattı.

 

BU ÜLKE İÇİN CANLAR VERİLDİ

 

Ülkenin basit kazanılmadığını bir kez daha yenileyen Müdür Güngör, “Ben bunu size her zaman söylüyorum. Bu ülke öyle basit kazanılmadı. Bu ülke için, değerli emekler harcandı. Değerlerli canlar verildi. Ekonomik sıkıntılar çekildi. Yokluklarla hep birlikte mücadele edildi” diyerek konferans öncesi öğrencilere bilgi verdi.

 

MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ ANLATILDI

 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ülkü Küçük ise, öğrencilere; Osmanlı Devleti’nin son yılları ve milli mücadele döneminde Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemiz için fedakarca yaptıkları çalışmaları anlattı. 1. Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletlerinin Anadolu toprakları üzerindeki emellerini hayata geçirmek için hangi yollara baş vurduğunu anlatan Öğretim Görevlisi Ülkü Küçük, Mondros Ateşkes Antlaşması ve sonuçları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi.

 

ÖĞRENCİLER DİKKATLE DİNLEDİ

 

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ülkü Küçük tarafından verilen konferansta, Atatürk’ün Samsun’a çıkması, ardından milli mücadeleyi başlatması ve Kurtuluş Savaşı’nda ülkenin içinde bulunduğu durum öğrencilere anlatıldı. Milli mücadele döneminde Anadolu’da yaşanan zorlukların tüm şeffaflığıyla anlatılığı konferansı öğrenciler dikkatle dinledi. Yaklaşık bir saat süren konferans,  iyi dilek ve temennilerin arından son buldu.

 

Öte yandan Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, Öğretim Görevlisi Ülkü Küçük’e öğrencilerine vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür etti.