“KÜÇÜK DOSTLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM”

Gazipaşa Tabiat ve Hayvanseverler Derneği’nin, geleneksel hale getirmeyi amaçladığı ‘Tanıtım Günleri’ etkinliklerinin birincisini dün saat 14.00’da köpek barınağında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 16.05.2019 09:23:07 0
“KÜÇÜK DOSTLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM”

Gazipaşa Tabiat ve Hayvanseverler Derneği’nin, geleneksel hale getirmeyi amaçladığı  ‘Tanıtım Günleri’ etkinliklerinin birincisini dün saat 14.00’da köpek barınağında gerçekleştirildi. Barınakta bulunan köpeklerin tanıtıldığı etkinliğe Cumhuriyet İlkokulu 5/C ve 5/D sınıfı öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra birçok vatandaş eşlik etti. Alman Tierhilfe Süden Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara sokak hayvanları hakkında seminer verildi. Barınakta kalan hayvanların yeni sahiplerini beklediğine dikkat çeken barınak yetkilileri, çocuklarına hayvan sevgisi kazandırmak isteyen ailelerin hayvan barınağını sık sık ziyaret etmesini istedi. En iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden barınak yetkilileri, “Vatandaşların ve özellikle çocukların barınağı ziyaret etmeleri sadece bizi değil, ilgiye ve sevgiye muhtaç olan hayvan dostlarımızı da mutlu ediyor” diye konuştular.

 

HERKES ZİYARET EDEBİLİR

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Tierhilfe Süden Derneği Başkanı Heide Marie Pickel, “Bugünün amacı barınağımızı Gazipaşa’da, Alanya’da tanıtmak ve hem Türk vatandaşlarımıza hem de yabancı vatandaşlarımıza açmak. Burada bir barınağın olduğunu,  herkesin ziyaret edebileceğini hayvan sahiplenebileceğini anlatmak ve hatırlatmak için buradayız” dedi.

 

“SAHİPLENİLMEYİ BEKLİYORLAR”

 

Barınakta yaklaşık 250-300 köpeğin bulunduğunu belirten Michael Meindel, barınağın amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. Meindel, “Barınağımızda 250-300’e yakın köpeğimiz var. Bunlar sahiplenilmeyi bekliyor. Vatandaşlardan ilgi alaka bekliyoruz. Gelsinler görsünler, bir köpek sahibi olsunlar. Evde köpek olduğu zaman köpeklerde sevinir, evin ortamı da sosyalleşir. Ayrıca biz Gazipaşa Belediyesi ile de işbirliği içindeyiz. Belediyemiz bizlere yardımlarını esirgemiyor. Barınağımız Korubaşı Mahallesinde vatandaşlarımızın gelip görmesini ve destek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27