AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY

Gazipaşa’da kadın ticareti yapan ve üzerinden para kazandıkları kadının şikayeti neticesinde 2 yıl önce hakim karşısına çıkan ve o dönemde kadının akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek tutuksuz yargılanmak üzere serbes

ASAYİŞ 15.05.2019 10:42:39 0
AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY

AKILLARA durgunluk veren olay iki yıl önce Gazipaşa’da yaşandı. 2017 yılında Jandarmaya düşen ihbarda M.G isimli kadın, kendisini sattıkları iddiasıyla 4 kişiden şikayetçi oldu. Kadının ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri şüpheli İ.O, Ö.D, H.S, ve K.Y.'yi gözaltına alarak Karakola götürdü. Söz konusu olayda kadın ticareti yaptığı iddia edilen 4 isim jandarmadaki işlemlerinin ardından 2 yıl önce adliyeye sevk edildi. Çıkartıldıkları mahkemede kendilerinden şikayetçi olan M.G.'nin akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakim M.G.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının öğrenilmesi için doktor raporu istedi. Antalya'ya gönderilen M.G.'nin dün gelen sağlık raporunda akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi. Kadının aklı dengesinin yerinde olması üzerine Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili 4 şüphelinin yeniden yakalanmasına karar verdi. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan şüpheliler İ.O, Ö.D, H.S adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıkartıldı. Kadın ticareti yapmak suçuyla yargılanan şüphelilerden İ.O, Ö.D ve K.Y.’ye tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, H.S. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

İddialara göre, Gazipaşa'da evli ve iki çocuk annesi M.G., eşi tarafından terk edildikten sonra İ.O ile yaşamaya başladı. Bu süre sarfında çocuklarına bakmayacağını bildiren M.G.'nin 2 çocuğu Mersin'de bulunan çocuk esirgeme kurumuna gönderildi. Bir süre sonra İ.O, birlikte yaşadığı M.G.'yi Ö.D.'ye sattı. Ö.D ile de bir süre birlikte yaşayan kadın bu kez, H.S.'ye satıldı. Son olarak, K.Y.'ye satılan M.G.'nin bu birliktelikten bir çocuğu daha olduğu iddia edildi. Kendisine yönelik yapılanlara daha fazla sessiz kalamayan M.G., 2017 yılında durumu jandarmaya bildirdi. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen M.G hakim kararıyla Antalya'da doktora gönderildi. Antalya'da doktordan gelen raporda akli dengesi yerinde çıkan M.G.'yi satmakla suçlanan 4 şüpheli yeniden hakim karşısına çıkartıldı. Gazipaşa'da yaşanan film gibi olayda 3 şüpheli tutuklu yargılanacak.