ÇARŞI CAMİİ’NDE “HATİMLE TERAVİH NAMAZI”

Ramazan ayı dolayısıyla “Hatimle Teravih Namazı” Çarşı Camii’nde kılınmaya devam ediyor.

GÜNDEM 14.05.2019 10:05:53 0
ÇARŞI CAMİİ’NDE “HATİMLE TERAVİH NAMAZI”

KONU hakkında konuşan Gazipaşa Müftüsü Yunus Erdoğan, “Teravih namazının yanı sıra hatmin de sevabından yararlanmak isteyen vatandaşların, Çarşı Camii’ne akın ettiklerini; dini duygu ve coşkunun yoğunlaştığı Ramazan ayında Gazipaşa halkının, bu coşkuyu idrak etmesi her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

 

Erkeklerin yanı sıra bayanların da yoğun ilgi gösterdiği hatimle kılınan teravih namazı için Gazipaşalılar iftardan sonra gelip Çarşı Camii’nde saf tutarak namaz vaktini bekliyorlar. Namaz öncesi ramazan ayının kıymet ve ehemmiyeti üzerine verilen vaazı dinleyen vatandaşlar sonra hep birlikte hatimle teravih namazı kılıyorlar. Gazipaşa’da tek bir camide hatimle teravih namazı kılındığını dile getiren vatandaşlar, hatimle kılınan namazın verdiği huzur ve tadın farklı olduğunu belirterek, bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

 

İki ayrı hafız tarafından dönüşümlü olarak kıldırılan teravih namazında vatandaşlar, hem namaz kılıp hem de Ramazan ayının en mühim sünnetlerinden birini ifa etmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler.