BORÇ CEVABI

CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a belediyenin borçlarıyla ilgili cevabı çok sert oldu. Başkan Güven “AK Parti’nin düzenlediği konserin faturası belediyeden ödenmiş. Sayın Ali Hocam, belediyey

GÜNDEM 13.05.2019 08:43:41 0
BORÇ CEVABI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın “Borç edebiyatıyla Gazipaşa’nın kaybedecek zamanı yok. Sayın Yılmaz ve ekibi bu yükün altından kalkamayacaksa, tüm borçlarıyla birlikte görevi devralmaya hazırız” şeklindeki açıklamasına çarpıcı bir şekilde karşılık verdi.  CHP İlçe Başkanı Güven, AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tertiplenen Mustafa Yıldızdoğan konserinin 104 bin 017 TL olan faturasının Gazipaşa Belediyesi tarafından ödendiğini ileri sürerek, “Sayın Ali Hocam,  belediyeye en kısa sürede borcunu öderse bizde borçları temizleriz” şeklinde cevap verdi.

 

AK PARTİ YAPTI BELEDİYE ÖDEDİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, 25 Mart 2019 tarihinde AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Mustafa Yıldızdoğan konseri faturasının Gazipaşa Belediyesi tarafından ödendiğini iddia etti.  Seçimle ilgili yasal düzenlemeler gereği o dönem Gazipaşa Belediyesi’nin öyle bir etkinlik düzenleyemeyeceğini söyleyen Güven, “Konserin Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenleneceğinin duyurulması üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na konuyla alakalı dilekçe yazdık. İlçe Seçim Kurulu’ndan konuyla ilgili olarak aldığımız cevapsa, AK Parti’nin Açıkhava toplantısı ve Mustafa Yıldızdoğan konseri yapacağı ve ona göre miting alanı tahsis edildiği, konser için belediye başkanlığına herhangi bir alan ve süre tahsisi yapılmadığı yönünde oldu.  Anonsların Gazipaşa Belediyesi olarak geçtiğini bildirmemiz üzerine de anonslar değiştirildi. Gazipaşa Belediyesi’ni aldıktan sonra ise belediyenin 104 bin 017 TL konser faturası ödediğini gördük. Elimizde evrakımız var” dedi.

 

“BELEDİYEYE BORCUNUZU ÖDEYİN”

 

Gazipaşa Belediyesi’nin borçlarını ödeyeceklerini, bunun için de AK Parti İlçe Başkanlığı başta olmak üzere borcu olanlardan tahsilâta başlayacaklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Borçları ödemeyeceğiz demiyoruz. Borçları ödeyeceğiz. Bunun için zaman lazım. Başkanda bunun çalışmasını yapıyor. Sonuna kadar borçları ödeyeceğiz. Bunu yaparken de borcu olan şahıslardan tahsilâtlara başlayacağız.  Şuanda AK Parti’nin de Mustafa Yıldızdoğan konserinden belediyeye 104 bin lira civarında borcu var. AK Parti’nin düzenlediği konserin faturası Gazipaşa Belediyesi’nden ödenmiş. Elimizde evrakımız da var. Sayın Ali Hocam, belediyeye en kısa sürede borcunu öderse bizde borçları temizleriz” şeklinde konuştu.

 

“MERAK EDİYORUZ”

 

Gazipaşa Belediyesinin borcuyla ilgili ilçe halkını bilgilendirmek zorunda olduklarını söyleyen Güven “Öyle lüzumsuz harcamalar yapılmış ki biz bunlara acıyoruz. Asfalt ihalelerini çok merak ediyoruz. Şahısların evlerinin önlerine mi ihale yaptılar,  yoksa ana arterlere mi ihale yaptılar? Bunu çözemedik. Biz geldiğimiz zaman Aydıncık- Beyobası- Havalimanı kavşağına kadar grup yoluna asfalt dökülmemiş, camekânların, hayvan barınaklarının önlerine asfalt döküldüğünü gördük. Bu parayı belediye mi ödeyecek, şahıslar mı ödeyecek? Yani o şahıslara yapılmışsa, tüm şahıslara yapılması gerekiyordu. Biz bunları merak ediyoruz” diye konuştu.