'EĞİTİME ENGEL YOK'

Gazipaşa’da, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu'nda 'Eğitime Engel Yok' temalı özel eğitim sergisi açıldı.

GÜNDEM 11.05.2019 11:18:46 0

GAZİPAŞA'DA engelli öğrenciler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, vatandaşın beğenisine sunuldu. Özel Eğitim Sınıflarında  öğrenim gören öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergi, Gazi Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu'nda dün saat 09.30’da açıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Kır, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kavram, beceri, kesme- kırıştırma- yapıştırma ve kolaj etkinlikleriyle beceri materyallerinin görücüye çıktığı sergide öğrenciler el becerilerindeki hünerleri gösterdi. Rengarenk, desen desen, materyaller sergiye katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

 

“SERGİ 14 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK”

 

Açılan sergi hakkında bilgi veren Gazi Mustafa Kemal İlk/Ortaokulu Müdürü Mustafa Sarı, “Ağır-Orta Düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimizin, özel eğitim, ilk ve ortaokul öğretmenleri rehberliğinde yıl boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı sergide, kesme-kırıştırma-yapıştırma-baskı-kolaj, el becerileri ve artık malzemelerden yapılan süsler vb. tekniklerle hazırlanmış ürünler ile özel eğitimde kullanılan beceri ve kavram öğretimine yönelik materyaller sergilendi. Sergimiz 14 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecektir” dedi.

 

Öte yandan Müdür Sarı, Özel Eğitim Öğretmenleri; Okan Demiral, Savaş Kekeç, Emine Şahin, Halil Küçükdoğan, Burcu Yılmaz, Sevim Ocak ve Elif Uygun’a yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

 

FARKINDALIK VE ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAYI AMAÇLADILAR

 

Yapılan sergide, farkındalık yaratmak ve çevremizde özel eğitim bilincini daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Türkiye nüfusunun yüzde 12.29'u yani 8,5 milyon kişinin engelli olduğu gerçeği düşünüldüğünde Engelliler Haftası'nın ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Bizler de bu sergi etkinliğimizi bu haftaya denk getirerek, bu anlamlı güne daha da dikkat çekmeyi ve çevremizde özel eğitim bilincini daha da güçlendirmeyi hedefledik. Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bu durum, gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye'nin önemli bir yarasıdır” diye konuştu.

 

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

 

Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Aktaş, “Engelli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek bugün onlar için yapılması gereken en öncelikli işlerdendir. Engelli bir insana acımak, onu aciz görmek hem ona hem de tüm insanlığa karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır. Öncelikle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi kaza, hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Ancak burada önemli olan, engelin nasıl ya da ne boyutta ortaya çıktığı değildir. Önemli olan, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırıp onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirme çabasına girebilmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.