HENDEK ÇIKMAZI

DSİ ve Gazipaşa Belediyesi’nin Uluhendek’te ortaklaşa yürüttüğü ıslah çalışmaları çıkmaza girdi. DSİ belediyenin çalışmadığını iddia ederek iş makinelerini geri çekti.

GÜNDEM 9.05.2019 09:51:56 0
HENDEK ÇIKMAZI

GAZİPAŞA Belediyesi ve Devlet Su İşleri(DSİ)’nin ortaklaşa yürüttüğü Pazarcı Mahallesindeki Uluhendek Deresi’nin ıslah çalışmaları çıkmaza girdi. Önümüzdeki ay başında tamamlanması hedeflenen ıslah çalışmaları yarıda kaldı. Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 31 Mart’tan sonra bölgedeki çalışmalarını durdurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Gazipaşa Belediyesi’nin çalışmadığını iddia ederek Uluhendek Deresi’nde bulunan kamyon ve iş makinelerini geri çekti. Olan ise bölgede yaşayan vatandaşa oldu. Kışın çamur deryasına dönen yollar, yaz ayının yaklaştığı şu günlerde tozdan geçilmiyor.

 

TAŞ İŞÇİLİĞİ DURDU İŞ MAKİNELERİ GERİ ÇEKİLDİ

 

Yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki Uluhendek Deresi’nde çalışmaların yeniden ne zaman başlayacağı belli değil. İlk etapta bin metresi ihaleye çıkan Uluhendek Deresi’nin akıbeti, Gazipaşa Belediyesi ile DSİ’nin yapacağı görüşmeye bağlı. Bölgeden iş makinelerini çeken DSİ, çalışmaların aksamasını belediyeye bağlarken, DSİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Taş işçiliği ve duvar örme işi belediye tarafından yürütülmekte idi. DSİ olarak belediyenin talebine istinaden 1 adet iş makinesi verdik. Taş işçiliği durunca bizlerde makinemizi geri çektik. Projenin devam edip etmeyeceğini belediyeye bağlı” ifadelerine yer verildi.

 

'VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİZ'

 

Gazipaşa Belediyesi yetkilileri ise, Uluhendek Deresi ıslah çalışmasının tamamlanacağını, ancak çalışmaların ne zaman başlayacağının belli olmadığını ifade ettiler. Çalışma yapılan bölgede yaşayan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini dile getiren belediye yetkilileri, Gazipaşa Belediyesi’nin Uluhendek Projesinde üzerine düşecek görevi yapacağını belirtse de; o bölgede yaşayan vatandaşlar, çalışmaların tamamlanacağı günü dört gözle bekliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27