“DİKENLİ AYARIMIZI BOZUYOR”

Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Erol Yüksel, örtü altı üretim sezonun bitmesine az bir süre kala sezonu değerlendirdi. Gazipaşa’da bilinçsiz bir şekilde dikenli ve pembe domates üretildiğine dikkat çeken Y

GÜNDEM 7.05.2019 09:32:46 0
“DİKENLİ AYARIMIZI BOZUYOR”

GAZİPAŞA’DA  örtü altı üretim sezonunun bitmesine az bir süre kaldı. Yaklaşık 30 bin dekar alanda örtü altı yaş sebze ve meyve üretimi yapılan Gazipaşa’da, yaklaşık bin 500 dekar alanda muz, 7bin dekar alanda çilek, 9 bin dekar alanda hıyar- salatalık, 5 bin 210 dekar domates ve 6 bini aşkın dekarda ise fasulye, patlıcan ve biber gibi ürünlerin yetiştiriliyor. Her geçen yıl üretim rekoltesini yükselten Gazipaşa, bu yıl yaklaşık 450 bin ton sebze ve meyve üretimi bekliyor. Gazipaşa’da bu sezon yapılan üretim hakkında bilgi veren Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Erol Yüksel, dikenli ve pembe domates üretiminden rahatsız.

 

PEMBE DOMATESİ HERKES ÜRETEMİYOR

 

Üreticinin pembe domatesi üretemediğini dile getiren Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Yüksel, “Gazipaşa’da son zamanlarda pembe domates modası çıktı. Pembe domates para etmiyor. Zaten üreticilerimiz pembe domatesi üretemiyor. Pembeyi yetiştirmeyi bilen arkadaşlarımız bunun üretimini yapsın. Aksi halde üretici zarar ediyor. Kırmızı domatesi üretmek daha kolay” dedi. Pembe domates ve dikenli salatalık üretiminin Gazipaşa’da azaltılması gerektiğine vurgu yapan Yüksel, “Zaten dikenli salatalık bizim ayarımızı bozuyor. Bir sefer kazandırdı diye herkes dikenliye yöneliyor. Bu yıl para kazandıran ürünün seneye kazandırma ihtimali yok. Onun için ürettiğimiz ürünlere dikkat etmemiz lazım” dedi.

 

SEZONUN SONU İYİ

 

Gazipaşa toptancı halinde fiyatların sezon sonu olmasın rağmen iyi olduğunu ifade eden Yüksel, “Sezonun sonuna geldik ama fiyatlarımız iyi. Bu yıl çiftçinin para kazandığını düşünüyorum. Gerçi girdi fiyatları çok yüksek. üreticilerimiz bundan dolayı kazanmadık diye bilir. Ama halde fiyatlar genel olarak çok iyi” şeklinde konuştu. 2019’da,  450 bin ton sebze ve meyve üretimi beklendiğini ifade eden Yüksel, “Biz bir tarım merkeziyiz. Üreticisi çok çalışan bire ilçeyiz. Bilinçli bir üretim yapılırsa rekoltemiz 5 yüz bin tonları aşar. Bunu hep birlikte yapabiliriz” dedi.