Tarih: 07.05.2019 09:23

YAYLACILARA KAR ENGELİ

Facebook Twitter Linked-in

MAYIS ayında 2 bin 200 rakımlı Kaşpazarı Yaylasında çekilen karlı fotoğraflar Yörüklerin yayla hazırlığına balta vurdu. Gazipaşa’nın Göçük, Gökçebelen, Doğanca, Çile, Gökçesaray ve Akooluk Mahallelerinin geçiş güzergahı olan Kaşpazarı Yaylası’nda kar boyunun 2 buçuk metreye ulaşması herkesi hayrete düşürdü.  Yaylada çekilen fotoğraflarda, karların altında kalan evlerin çatı kısımlarının çok az bir bölümü görünüyor. Yaylada bulunan ve  Anadolu Selçuklu Sultanı Alaattin Keykubat’ın Alanya Fethine giderken Cuma namazı kıldığı iddia edilen, 1990 yılında yaylada bulunan vatandaşlar tarafından restore edilerek yeniden yapılan caminin tamamen kar altında kaldığı görüldü.

 

SON FOTOĞRAF 5 MAYIS’TA ÇEKİLDİ

 

Gazipaşa’nın çeşitli mahallelerinden Kaşpazarı Yaylasına giden vatandaşlar evlerin karla kapandığı bir manzarayla karşılaştı. 5 Mayıs’ta söz konusu yayayla giden vatandaşlar, karların altında kalan evlerin çatı seviyesinden çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

YAYLACILARA UYARI

 

Anamurlu bir vatandaş ise Kaşpazarın’nda çektiği fotoğraf ve videoları sosyal medya hesabından paylaşarak yayla hazırlığı yapan vatandaşları uyardı. Paylaştığı fotoğrafın altına, “Bu fotoğraf; Kaşpazarı başta olmak üzere Çamurlu, Gücükmuğar, Atan Tamtır, Çukurpınar, Eğrice, Elbalak, Berem, Beşkuyu, Gözlügöl, Balca ve Deliktaş'a göçmeyi düşünenlere gelsin. Yaylanın son durumu bu” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —