GAZİPAŞA 'MR' BEKLİYOR

Günde ortalama en az 3 kişinin Alanya’ya MR çektirmeye gittiği ilçemizde halk, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne MR cihazı konulmasını bekliyor.

YEREL 6.05.2019 09:41:21 0
GAZİPAŞA

GAZİPAŞA halkı, canlıların iç yapısını görüntülemeye ve iç hastalıklarındaki sorunları daha kolay bulmak için günümüzde kullanılan tıbbi  bir cihaz olan MR’ın (Manyetik Rezonans), Gazipaşa Devlet hastanesine kazandırılmasını bekliyor. Son 2 yılda büyük bir gelişme göstererek, her geçen yıl büyüyen 90 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi, 28 uzman hekim ve 10 pratisyen hekimle ilçe halkına hizmet veriyor. Her seçim öncesi Gazipaşa halkına vaat edilen fakat bir türlü ilçeye kazandırılamayan MR, gelişmekte olan hastanemizin en büyük eksiği konumunda. Yaşanan bu eksiklikle birlikte vatandaş mağdur olurken, günde ortalama en az 3 kişi Alanya’ya MR çektirmeye gitmek zorunda kalıyor. Alanya’da hastanelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı, vatandaşların Gazipaşa’dan gece geç saatlerde Alanya’ya MR çektirmeye gitmesi yaşanan zorluklara bir zorluk daha ekliyor. 

 

MR NE ZAMAN GELECEK?

 

Gazipaşa halkı özellikle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği MR sözünden oldukça umutlu. 22 Şubat 2019 tarihinde Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Artık cihazları kendimiz üretiyoruz. Nasıl, savunma sanayisinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırdıysak, tıpta da dışa bağımlılığı kaldıracağız. MR cihazının gecikmesinin nedeni bu. 16 Nisan’da bununla ilgili ihaleyi yapıyoruz. Hastanemizin, MR ve diğer cihazlarlarla ilgili eksikleri bir bir karşılıyoruz” diye konuşmuştu. Aradan geçen süre zarfında MR cihazıyla ilgili bir gelişme yaşanmazken, 16 Nisan tarihinde yapılaması planlan “Tıbbi Görüntüleme Cihazı Tedarikine ilişkin Sanayi İşbirliği Projesi” ihalesi hataya geçirilemedi.

 

MR SÖZÜNÜ 2018’DE VERMİŞTİ

 

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçim çalışmaları kapsamında Gazipaşa’ya gelen Çavuşoğlu, Gazipaşa halkına MR sözünü 1 Haziran 2018 tarihinde vermişti. Bakan Çavuşoğlu o zaman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne MR cihazı sözü veren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Gazipaşa’mıza hastane sözümüz vardı. Hastanemizi açtık, ne kadar güzel olduğunu görüyorsunuz. Yani hastanenin içinde her şey olsun. Özellikle bir MR isteğiniz var, bu da Mevlüt Çavuşoğlu sözüdür, en kısa zamanda hastanemize MR gelecektir. Bunun tüm çalışmalarını tamamladık. Bakanlıktan da onayı çıktı. Buraya gönderilecek” demişti.

 

Gazipaşa’ya her gelişinde 'Gazipaşalılar kadar, insanın ve hizmetin kıymetini bilenler yoktur. Gazipaşa halkı kadirşinastır' söylemlerini kullanan ve bölgemize yaptığı hizmetlerle herkesin takdirini kazanan Bakan Çavuşoğlu’nun MR cihazı sözünü ne zaman tutacağı merak konusu oldu.

 

İLK TALEP PİŞKİN’DEN GELMİŞTİ

 

2 yıl önce AK Parti Gazipaşa 6. Olağan Kongresinde konuşan dönemin AK Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan , Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne MR cihazı getirilmesini talep etmişti. Pişkin o zamanki yaptığı konuşmada, “Sayın bakanım Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne verdiğiniz katkılardan dolayı ciddi değişimler oldu. Hastanemizde doktorların sayısı ciddi anlamda arttı. Günlük 500-600 hasta muayene eden Gazipaşa Devlet Hastanesi, bu gün bin 100 sayılarına ulaştı. Ama buradan zatıalilerinize daha önce bildirmiştik. Bir MR cihazı talebimiz oldu. Bu konuda sizlerin desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.