Tarih: 06.05.2019 09:39

GAZİPAŞA RAMAZAN’A HAZIR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Müftüsü Yunus Erdoğan,  on bir ayın sultanı Ramazan ayının başlaması dolayısıyla açıklama yaptı. İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, Ramazan ayının gönüllere huzur, mutluluk ve manevi coşku getirmesi temennisinde bulundu. Müftü Erdoğan açıklamasında “Ramazan ayı, orucun farz kılındığı ve Kur'an-ı Kerimin indiği mübarek ve müstesna bir aydır. Manevi kazanımlar yönünden bütün bir senenin en bereketli zaman dilimidir” dedi.

 

Bir kez daha Ramazan ayına ulaşmanın mutluğunu yaşadıklarını belirten Müftü Erdoğan, “Müminleri günahlarından arındıran, oruç tutanlara sağlık ve sıhhat vesilesi olan, muhtaçları sevindiren, iftarlar, sahurlar ve teravih namazları ile Müslümanları coşturan ümmet-i Muhammet’in bir yıl boyunca hasretle yolunu gözlediği Ramazan-ı Şerif’e nihayet ulaştık. Bizleri, 11 ayın sultanı, af ve mağfiret ayı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına kavuşturan Rabb-i Zül'Celal'e sonsuz hamd-ü senalar olsun. Habib-i Edib'i Resul-ü Ekrem'e Aline ve Ashabına salat ve selamlar olsun. Bu ayın kıymetini bilip, en güzel şekilde değerlendirmeyi Cenab-ı hak, cümlemize nasibi müyesser eylesin ve Ramazan ayı, âlem-i İslam’a hayırlar getirsin” dedi.

 

TÜM TEDBİRLER ALINDI

 

Müftü Erdoğan, Ramazan ayı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Ramazan-ı Şerif yüce mevlanın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan ayı, Kur'an, sabır, rahmet ve mağfiret ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu müstesna bir zaman dilimidir. Bu ay, müminlerin, günahlardan ve cehennemden kurtulmalarına vesile olan değeri büyük yüce bir aydır. Ramazan, yardımlaşmanın dayanışmanın, yaraları sarmanın, ihtiyaç içerisinde olanların dertleri ile dertlenmenin zirveye çıktığı bir aydır. Oruç, fakirlere karşı yardım duygusunu geliştirir. Şehr-i Ramazan'ın hanelerimize bolluk ve bereket, aile efradımıza sıhhat ve afiyet, beldelerimize huzur ve sükûnet, ülkemize ve İslam coğrafyasına barış ve emniyet, getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ayrıca tüm Gazipaşa halkının Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Ramazan ayı için gerekli tüm tedbirler alınarak tüm camilerimizin ve müştemilatlarının genel temizliği yapıldı. Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur ve huşu içinde yapabilmeleri için Ramazan ayı faaliyet planı oluşturduk. Bu kapsamda, Ramazan ayı boyunca ilçemizdeki bütün camilerimizde mukabele okunacak, vaaz ve irşat programları yapılacak ve Çarşı Camii’nde hatimle teravih namazı kılınacak” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —